Mye luft i magen? Med disse 9 triksene blir du kvitt oppblåsthet!

8887

Kål og koffein er bare to av synderne som kan være årsaken til at du føler deg oppblåst og uvel. Men med disse enkle tipsene kan hverdagen bli så mye bedre!

Alkohol tar knekken på mange av de nyttige bakteriene vi har i fordøyelsessystemet, noe som kan føre til oppblåsthet og ubehag. Øl inneholder i tillegg kullsyre, som også skaper luft i magen. Man trenger riktignok ikke å kutte ut alkohol helt, men reduser inntaket betraktelig.

Koffein er også en kjent syndebukk når det gjelder mage- og tarmproblemer. Koffein er kjent for å være vanndrivende, noe som kan gjøre at man blir dehydrert. Da kan man fort føle seg urolig og uvel i magen.

Sports- og energidrikker markedsføres som alternativer til brus og andre leskedrikker, men styr unna. Mange av de er stappfulle av kunstige søtningsmidler, ekstra natrium og andre salttyper som kan gjøre deg oppblåst og dårlig i magen. Fyll heller på med vann etter trening og fysisk aktivitet.

De aller fleste vet at bønner forårsaker luft i magen, men visste du at kål, blomkål og brokkoli gjør akkurat det samme? Det er fordi alle inneholder et stoff kalt raffinose. Kroppen vår klarer ikke å fordøye raffinose helt, så bakteriene i tarmen gjærer stoffet – noe som skaper metangass og oppblåsthet.

En annen ting man bør være forsiktig med er soya. Soya inneholder kjemiske forbindelser som ligner på østrogen, og som kan forårsake oppblåsthet og vektøkning. Hvis du er laktoseintolerant og bruker soyamelk som en erstatning for vanlig melk, kan det derfor være lurt å bytte til mandelmelk, kokosmelk eller rismelk istedet.

Men kroppen din og fordøyelsessystemet ditt har en egen syklus. På samme måte som hjernen, er fordøyelsessystemet mer aktivt på dagtid enn om natten. Det betyr at jo senere på kvelden du spiser, jo lengre tid bruker kroppen på å fordøye maten.

Fiber er også noe man skal være forsiktig med. Alle vet at fiber har en rekke fantastiske fordeler, men for mye fiber kan bli for tungt for magen å fordøye.

Et annet triks for å bli kvitt oppblåsthet er å spise mindre kjøtt. Kroppen bruker lengre tid på å fordøye kjøtt enn andre matvarer, noe som fører til mye luft i magen.

Røyking er også en avgjørende faktor. Folk som røyker ender alltid opp med å inhalere og svelge unødvendig mye luft når du tar seg en sigarett. I tillegg kan giftstoffene fra røyken forårsake inflammasjoner som gjør at kroppen ikke fungerer optimalt. Dessuten skjer det en rekke andre grusomme ting med kroppen som følge av røyking, så det er mange fordeler ved å slutte.

Magimax er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser.
Magimax inneholder hyllebær, fennikel ryllik og kalsium. Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen. Kalsium kan bidra til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selvakkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.