Oppblåst mage? Her er 12 enkle måter å bli kvitt den ubehagelige følelsen på!

4906

Det er helt normalt å ha litt ekstra luft i magen innimellom, men for enkelte er det et vedvarende problem som er vanskelig å bli kvitt.

Derfor har vi satt opp denne oversikten over ting du kan gjøre for å bekjempe følelsen av oppblåsthet:

Massér magen din for å hindre den i å produsere så mye gass

Legg hånden din flat på magen. Fingrene skal ligge horisontalt og lillefingeren skal være rett over navlen. Så skal du finne et punkt like over pekefingeren. Det er dette punktet du skal massere. Gni fingeren i små sirkler med litt press. Først i en retning, så den andre. Etter noen minutter vil du merke at det produseres mer spytt i munnen din. Du kan også oppleve en sur smak i munnen.

Massér magen for å unngå mageknipe

Hvis kroppen din har en tendens til å holde på mye væske, kan denne massasjen hjelpe. Legg to fingre horisontalt over navlen. Masser rett over den øverste fingeren, i små sirkler.

Massér nedre del av magen for å få fart på fordøyelsen

Legg håndflaten horisontalt på magen. Pekefingeren skal ligg rett under navlen. Massér deretter punktet hvor lillefingeren din ligger, i små sirkler.

Drikk nok væske

Hvis du er dehydrert kan du fort føle deg oppblåst og uvel. Start dagen med en flaske vann, og klem gjerne litt sitronsaft i vannet.

Revurder hva du drikker om morgenen

Kaffe og melk er populære morgendrinker, men begge kan føre til at man føler seg oppblåst.

Ikke drikk mens du spiser

Å drikke vann eller andre drikker mens man spiser kan svekke magesyren. Dette vil resultere i en langsommere fordøyelse, og igjen kan føre til oppblåsthet og ubehag.

Spis alltid før du drikker alkohol

Alkohol er tungt nok for kroppen i seg selv, men på tom mage kan det for gå galt. Hvis du drikker alkohol på tom mage, vil magesyrene bli overbelastet, noe som kan føre til mageproblemer.

Drikk en kopp med sitron- og ingefærte hver dag

Ingefær er kjent for å være godt for magen, samt en rekke andre ting. Det er også bra for blodomløpet, og også vil forbedre fordøyelsessystemet.

Fokuser på proteiner og karbohydrater, ikke fett

Man trenger litt fett i kostholdet sitt, men for mye fett er tungt for kroppen å bryte ned. Mye fett kan føre til langsom fordøyelse, mer oppblåsthet, og en følelse av at magen er tung. Kutt ned på fettet og sørg heller i å få i deg mer karbohydrater og proteiner.

Ikke svelg luft

Det er ikke sånn at all luften i fordøyelsessystemet er gass som har dannet seg. Noe er rett og slett bare luft du har svelget i løpet av dagen. Det kan skje når du snakker, røyker en sigarett, spiser for fort, eller svelger maten for fort uten å tygge den skikkelig.

Spis moderate mengder fiber

Fiber gjør kroppen godt, men selv for mye av det gode er dårlig for oss. For mye fiber kan være vanskelig å fordøye, og man blir sittende igjen med oppblåst mage.

Ta vare på den mentale helse

Mental helse kan være en avgjørende faktor for fysisk velvære. Hvis man er stresset og ulykkelig virker ikke kroppen helt som den skal, og klarer dermed ikke å fordøye mat så effektivt som mulig. Sørg derfor for å ta deg tid til å komme til bunns i årsaken til stresset, og prøv å gjøre noe med det.

Magimax er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser.
Magimax inneholder hyllebær, fennikel ryllik og kalsium. Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen. Kalsium kan bidra til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selvakkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.