Sliter du ofte med oppblåst mage? Slik løser du problemet – på bare 24 timer!

9237

Oppblåsthet er noe mange sliter med, og det er noe som virkelig kan redusere livskvaliteten. Den ubehagelige følelsen kan gjøre det vanskelig å leve livet fullt ut, og for noen svært vanskelig å bli kvitt.

Men ifølge nettstedet Steth News, finnes det noen metoder som fjerner problemet – på bare 24 timer!

Men hva er det som egentlig forårsaker oppblåstheten? Menstruasjon eller andre hormonelle endringer kan være en faktor, så vel som kosthold og allergier. Dehydrering og stress kan også føre til mye luft i magen.

Det første du kan prøve for å bli kvitt oppblåstheten, er å starte dagen med et glass sitronvann.

Sitron nøytraliserer pH-verdiene i kroppen, og hjelper også fordøyelsessystemet. Alternativt kan du starte morgenen med en kopp grønn te med sitron.

Når man er oppblåst, er det vanlig at kroppen holder på det den har av væske, spesielt i magen. Dette kan forårsake smerte, ubehag og mer oppblåsthet.

Spis bananer, eller annen mat som er rik på fiber og kalium. Dette hjelper kroppen å kvitte seg med væsken den holder på, og reduserer dermed oppblåstheten.

Quinoa er et annet eksempel på mat som inneholder kalium. Quinoa inneholder dessuten også magnesium, et mineral kjent for å redusere oppblåsthet.

Et annet godt tips er å unngå «feil» type fiber. Hvis magen din er i overkant følsom for fiber, spiser du kanskje for mye av f.eks. grovt brød, bønner eller kål. Prøv heller fiber som er lettere for kroppen å fordøye – som f.eks. havregryn, linfrø, frukt og bær.

Meieriprodukter kan også være en faktor. Prøv å kutt ut yoghurt, ost, melk og lignende og se om det hjelper.

Tropiske frukter, nærmere bestemt papaya og ananas, sies å være de beste hjelpemidlene mot oppblåst mage. Disse fruktene inneholder papain og bromelain, to enzymer som hjelper kroppen med å fordøye proteiner.

Les på etiketten hvis du tar kost- og vitamintilskudd. Mange av disse produktene inneholder fyll- og tilsetningsstoffer, blant annet laktose og gluten. Dette kan bli et problem hvis du er laktoseintolerant eller følsom for gluten.

Og sist men ikke minst, ikke stress!

For mye stress påvirker kroppen og fordøyelsessystemet, og kan dermed medføre oppblåsthet og mageknipe.

Prøv med helsekost
Helsekost har vært redningen for mange som sliter med oppblåst mage, spesielt produktet Magimax. Dette er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser. Magimax inneholder hyllebær, fennikel ryllik og kalsium. Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen. Kalsium kan bidra til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.