Luft i magen? Her er fem ENKLE måter å bli kvitt oppblåsthet på!

4328

Å føle at magen er full av luft er ingen behagelig følelse. Oppblåsthet kan forårsakes av mye forskjellig, blant annet vannretensjon, høyt innhold av fiber i kostholdet, og kunstige søtningsmiddel.

Men heldigvis finnes det også en rekke ting man kan gjøre for å bli kvitt den ekle følelsen. Her får du fem enkle tips for å lindre magen, samtidig som du forhindrer at du blir oppblåst igjen:

Drikk rikelig med vann
Å drikke mye vann er viktig uansett om man er oppblåst eller ikke. Vannet holder fordøyelsessystemet i gang, forhindrer forstoppelse, og holder deg naturligvis hydrert. Å drikke mye vann kan ta knekken på oppblåstheten hvis den er forårsaket av væskeretensjon.

Få i deg mer kalium
Kalium er et mineral som hjelper kroppen å regulere væskebalansen. På samme måte som når man drikker mye vann, hjelper kalium mot væskeretensjon og dermed også mot oppblåsthet og luft i magen.

Bananer, tomater, mango og asaparges er noen eksempler på matvarer med mye kalium.

Drikk peppermyntete
Naturlig peppermynte har lenge blitt brukt for sine lindrende effekter. Det gjør blant annet at musklene i fordøyelsessystemet slapper av, og bidrar til å redusere kramper i magen. En kopp med frisk myntete før, under eller etter et måltid kan altså gjøre susen hvis du sliter med oppblåsthet.

Drikk sitronvann
Å tilsette litt sitron til vannet du drikker er en perfekt måte å bekjempe oppblåsthet på, da sitron er naturlig vanndrivende og mildt avførende. Prøv å ha noen sitronskiver i varm vann (iskaldt vann er tyngre for fordøyelsessystemet), og ta små slurker slik ta du ikke svelger så mye luft.

Gå en tur
En av de aller mest effektive måtene å bekjempe oppblåsthet på, er å ta seg en rask spasertur på 20-30 minutter. Gåing, jogging, sykling, eller andre former for kardiovaskulær trening vil bidra til å presse den overflødige gassen ut av fordøyelsessystemet. Og når du svetter får du skilt ut eventuelle væsker kroppen holder på.

Prøv med helsekost
Helsekost har vært redningen for mange som sliter med oppblåst mage, spesielt produktet Magimax. Dette er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser. Magimax inneholder hyllebær, fennikel ryllik og kalsium. Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen. Kalsium kan bidra til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.