Sov bedre med disse åtte GENIALE triksene!

1523

Selv om mengden søvn man trenger varierer fra person til person, trenger de aller fleste voksne minst syv timer hver natt. Men kvaliteten på søvnen har også mye å si.

Hvis du sliter med å sovne, våkner ofte, eller rett og slett ikke føler at kvaliteten på søvnen du får er for dårlig, bør du lese videre. Her har vi satt opp en liste over åtte løsninger som virkelig virker!

Mindfulness meditasjon

Mindfulness meditasjon utføres med langsomme, jevne åndedrag, mens man sitter helt stille. Du observerer måten du puster på, tanker, følelser og sensasjoner mens de oppstår og passerer. Dette kan redusere stress, forbedre konsentrasjon og styrke immunforsvaret.

En studie fra 2011 viste at denne typen meditasjon har en markant positiv effekt på insomnisymptomer og søvn generelt.

Du kan meditere så lenge og ofte du vil, men prøv å sikt deg inn på minst 10-15 minutter hver dag, om morgenen eller kvelden.

Mantra repetisjon

Å gjenta et mantra, eller et positivt ord eller uttrykk, kan øke fokus og roe ned sinnet. En studie fra 2015 oppfordret hjemløse kvinner til mantra repetisjon gjennom dagen og før de la seg om kvelden. Deltagerne som fortsatte i en ukes tid opplevde at de sov bedre.

Yoga

Det har lenge vært kjent at yoga øker både fysisk og psykisk velvære, og det er nettopp derfor det også kan hjelpe mot søvnløshet.

Mosjon

Trening er også godt for både fysisk og psykisk helse. Det gir deg mer energi, klarere tanker og bedre søvn.

I en undersøkelse fra 2015 mosjonerte deltagerne i 150 minutter per uke, i 6 måneder. I løpet av denne perioden hadde deltagerne færre symptomer på insomni. De hadde også reduserte nivåer på angst og depresjon.

Massasje

Massasjeterapi kan redusere smerter i muskler i ledd, gi økt fokus, samt forbedre søvnkvalitet. Hvis profesjonelle massasjesalonger ikke er et alternativ, kan man alltids spørre partneren eller en venn.

Magnesium

Magnesium er et naturlig mineral som er kjent for å hjelpe muskler å slappe av og redusere stress. Deltagere i en studie fra 2012 tok tilskudd med 500 mg magnesium daglig i 2 måneder, og rapporterte at de sovnet mye lettere, og sov mye bedre. Anbefalt dose er dog 400 mg for menn og 300 mg for kvinner.

Lavendelolje

Lavendel brukes til å lindre smerter, og forbedrer humør og søvn. En studie fra 2014 viste at kapsler med lavendelolje forbedret søvnen, spesielt til personer som tar antidepressive medisiner, betraktelig.

Kapsler med lavendelolje kan tas oralt, men man kan også spraye lavendelessens på pute og dyne, eller drikke lavendel-te.

Melatonin

Melatonin er kjent som kroppens søvnhormon, så det kommer ikke som noen stor overraskelse at det kan forbedre søvnkvaliteten. Hvis man tar 1-5 mg magnesium 30-120 minutter før leggetid, vil man sovne enklere og sove bedre.

Anbefalt produkt

Somnax er et kosttilskudd for bedre søvn. Den inneholder en rekke virkestoffer som sammen utgjør et unikt kosttilskudd for deg som plages med søvn og døgnrytme!

Virkestoffene i Somnax har flere fordeler:
Melatonin
Melatonin er et hormon som dannes naturlig i kroppen i forbindelse med søvn og døgnrytme. Det kan bidra til å redusere innsovningstiden og forbedre søvnkvaliteten, og er ikke vanedannende.

Rosenrot
Somnax inneholder også ekstrakt av rosenrot. Rosenrort har tradisjonelt gjennom historien blitt brukt mot stress.

Lavendelolje og sitronmelisseolje
Lavendelolje og sitronmelisse har tradisjonelt blitt brukt i naturmedisin som beroligende, avslappende og søvnfremmende.

B-vitaminer
Somnax inneholder vitamin B1, B2, B3, B5, B6 og B12. Disse har en rekke funksjoner i kroppen, blant annet knyttet til nervesystemet og energiomsetning.

Du kan lese mer om Somnax, og bestille en gratis prøvepakke her >>