Ta vare på magen din. Følg disse seks tipsene for å unngå oppblåsthet og mageknipe!

2823

Erstatt all drikke med vann
Det høres kanskje ikke ut som den beste planen når man er oppblåst, men det er ofte væskeretensjon som gjør at man føler seg oppblåst. Når kroppen er dehydrert gjør den alt for å holde på det den har av vann, noe som kan resultere i økt produksjon av gass i tarmene. Sørg derfor for at du drikker rikelig med vann hver dag. Kullsyreholdige drikker som brus kan også forårsake oppblåsthet nettopp fordi de inneholder kullsyre.

Unngå sukkeralkoholer
Matvarer som inneholder sukkeralkoholer, som teknisk sett bare er en molekylgruppe som ligner på sukkerarter, kan gjøre deg oppblåst. Blant annet har søtningsmidlene xylitol, mannitol og sorbitol vist seg å være ekstremt vanskelige, eller til og med umulige for kroppen å fordøye. Dette medfører økt produksjon av gass i fordøyelsessystemet, samt kramper og annet ubehag i mageregionen.

Vær oppmerksom på hvor mye fiber du spiser
Fiber er nøkkelen til et sunt kosthold. Det gjør at du holder deg mett lengre, og sørger for at fordøyelsessystemet jobber jevnt og trutt. Men det kan oppstå problemer hvis du spiser for mye eller for lite fiber. Siden fiber er tungt for kroppen å fordøye, vil for mye fiber gi fordøyelsessystemet for mye å jobbe med. Det medfører oppblåsthet og mageknipe. Anbefalt mengde er mellom 20 og 25 gram fiber daglig.

Velg frukt og grønnsaker med omhu
Det sies at et godt kosthold skal inneholde rikelig med frukt og grønt. For magen sin del er det dog enkelte matvarer man bør styre unna, og noen man absolutt bør spise mer av. For eksempel kan kirsebær, fersken, druer, brokkoli og blomkål forårsake oppblåsthet, til tross for at de i utgangspunktet er sunne varer. Samtidig kan blant vannmelon, cantaloupe, sitron og fennikel motvirke oppblåsthet.

Kutt ned på karbohydrater
Her er det viktig å understreke at karbohydrater på ingen måte er en fiende. De er kroppens hoved drivstoffkilde, og vi trenger de. Men for å produsere glykogen, en form for energi som lagres i musklene og i leveren, må karbohydratene binde seg til vann. Jo mer karbohydrater du spiser, desto mer vann må de binde seg til – og man føler seg mer oppblåst.

Hold munnen lukket når du tygger
De fleste lærer ganske tidlig i livet at det er ufint å tygge maten sin med munnen åpen, men noen tygger altså med munnen åpen (vi dømmer ingen). Problemet med dette er at man da svelger unødvendig mye luft, som blir fanget i fordøyelsessystemet. Det forårsaker en følelse av oppblåsthet og ubehag. Det samme gjelder når man tygger tyggegummi.

Hold deg unna salt mat
En annen årsak til oppblåsthet kan være for høyt inntak av salt. Hvis man spiser mye salt mat kan kroppen bli veldig dehydrert, noe som resulterer i at den prøver å holde på alt av væske. Væskeretensjon medfører som nevnt en følelse av oppblåsthet, så kutt ned på saltet – og drikk vann!

Begrens porsjonene dine
Dette er ekstremt vanskelig når man sitter rundt middagsbordet på julaften eller ved andre store begivenheter, men for store porsjoner med mat kan skape problemer for magen. Spis flere mindre måltider gjennom dagen, fremfor å spise to-tre store måltider.

Magimax er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser.
Magimax inneholder hyllebær, fennikel ryllik og kalsium. Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen. Kalsium kan bidra til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selvakkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.