10 matvarer du bør spise hvis du sliter med forstoppelse

11943

Så og si alle opplever å være forstoppet på et eller annet tidspunkt i livet. Det kan være irriterende, og ofte smertefullt også.

Og de som har prøvd det, vet hvor ubehagelig det kan være å ta avføringsmiddel for å bli kvitt problemet. Men heldigvis finnes det enklere løsninger!

Disse 10 matvarene linder forstoppelse:

Svisker

Tørkede plommer, også kjent som svisker, er et fantastisk hjelpemiddel mot forstoppelse. Takket være det høye innholdet av fiber, hjelper de fordøyelsen ved å øke væskeinnholdet i avføringen. Svisker inneholder dessuten også spesielle fenolforbindelser og sorbitol, et sukkeralkohol som er godt for gastrointestinal helse.

Fullkornsbrød- og pasta

Alle hveteproduktene du spiser bør byttes ut med fullkornsalternativer hvis det er mulig. Dette gjelder også ris, så vel som brødprodukter og pasta. Fullkornsvariantene inneholder mer uoppløselig fiber, noe som bidrar til å legge vekt på avføringen.

Bringebær og bjørnebær

Disse bærene inneholder mye fiber og vann, og er kjent for hjelpe utmerket mot forstoppelse. Og takket være det høye innholdet av vitamin C og kalsium, er de generelt veldig sunne – for ikke å snakke om gode og forfriskende!

Epler og pærer

Disse to fruktene kan gi mange fordeler, ikke bare for mage og tarm. Begge inneholder mye vann og store mengder fiber. Pektin, et fiber i epler, øker vanninnholdet i avføringen, noe som gjør den mykere og lettere å få ut.

Belgvekster

Belgvekster, som for eksempel linser, bønner og erter, inneholder også mye fiber. 2-3 dl med bakte bønner inneholder nesten 80 prosent av det anbefalte daglige fiberinntaket.

Popcorn

Du leste riktig – popkorn kan også lindre forstoppelse! Popkorn inneholder få kalorier, og er en fin måte å legge til ekstra fiber i kostholdet på. Dessuten smaker det jo så godt!

Sitrusfrukter

Appelsiner, mandariner og grapefrukt er stappfulle av fiber, spesielt pektin. Disse fruktene inneholder også naringenin, et flavanol som bidrar til å gjøre disse fruktene så effektive i behandlingen av forstoppelse.

Linfrø

Linfrø er kjent for å lindre forstoppelse, og har blitt brukt til dette formålet i flere hundre år. Dette skyldes det høye innholdet av uoppløselige fiber. Så lite som én spiseskje linfrø gir deg hele 11 prosent av det anbefalte daglige fiberinntaket.

Kiwi

Studier har vist at personer som spiser ca 1 kiwi per 30 kilo kroppsvekt, har mykere avføring som passerer både enklere og oftere gjennom tarmsystemet. I tillegg til å ha et skyhøyt fiberinnhold, inneholder denne frukten også actinidin, et enzym som er kjent for å hjelpe fordøyelsessystemet.

Grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker er godt for helsen, og det på flere måter en du kanskje tror. Spinat, brokkoli og rosenkål er eksempler på grønne grønnsaker som inneholder mye fiber, folat, og vitamin C og K.

Spinat inneholder dessuten også mye magnesium, som også tilfører væske til avføringen.

Magimax er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser. Magimax inneholder hyllebær, fennikel ryllik og kalsium. Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen. Kalsium kan bidra til fordøyelsesenzymenes normale funksjon. Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.