Slik kan magnesium gi deg nattesøvnen tilbake!

3150

Mange sliter med søvnproblemer, og det kan være vanskelig å finne årsaken. Man kan prøve å endre på søvnrutinene og redusere koffeininntaket, men ofte er det flere grep som må tas.

Kosttilskudd er for eksempel et populært alternativ, og magnesium har vist seg å være spesielt effektivt som hjelpemiddel mot søvnløshet.

Magnesium er et av de vanligste mineralene på jorden, og finnes i mange forskjellige matvarer. Mineralet spiller en stor rolle i menneskers helse, da det brukes i over 600 ulike reaksjoner i kroppen.

Hver eneste celle og hvert organ trenger magnesium for å fungere optimalt. Det forbedrer også bein, hjerne-, hjerte- og muskelfunksjon. Magnesiumtilskudd har vært knyttet til en rekke helseforedeler, inkludert bekjempelse av betennelse, lindring av forstoppelse og lavere blodtrykk.

I tillegg kan altså magnesium hjelpe mot søvnløshet.

Magnesium regulerer nemlig hormonet melatonin, som styrer søvnsyklusen. Det regulerer også nevrotransmittere, som overfører signaler gjennom nervesystemet og hjernen.

Det binder seg dessuten til GABA-reseptorene i hjernen, som er nevrotransmittere som roer ned nerveaktiviteten i kroppen.

Magnesium hjelper altså mot søvnløshet ved å regulere melatoninnivået i kroppen, samt redusere nerveaktivitet.