Gurkemeie og honning: De kraftigste antibiotiske midlene selv legene ikke kan forklare!

4654

Vanlig antibiotika har vært ekstremt nyttig og har reddet millioner av liv. Men dessverre brukes det litt vel ofte.

Men det finnes naturlige antibiotiske stoffer i naturen, blant annet honning, gurkemeie og hvitløk.

En studie publisert i European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, oppdaget at honning ødela alle bakterier eller patogener de testet den på. De fant også ut av honning kan smøres på kroppen og konsumeres.

«Vår forskning er den første som tydelig viser at honningbaserte produkter i mange tilfeller kan erstatte antibiotiske kremer til behandling av sår og lignende.» forteller Dr. Dee Carter.

Gurkemeie har også kraftige antibiotiske egenskaper, takket være innholdet av curcumunoider – antioksidanter med antiseptiske og anti-inflammatoriske egenskaper.

Kombinasjonen av honning og gurkemeie har vist seg å være det kraftigste naturlige antibiotikumet som finnes, og brukes ofte i Ayurvedisk medisin, hvor det er kjent som «Golden Honey».

I nyere tid har det også blitt mer populært i vestlig medisin.

«Honning er et uvurderlig naturlig middel mot en rekke forskjellige plager og sykdommer, inkludert fordøyelsesbesvær, forkjølelse, influensa, astma, høyt blodtrykk, høyt blodsukker, leddgikt, diabetes, hjertesykdommer, depresjon og angst. Det kan også brukes mot betennelse i sår, brannskader og lignende.» skriver BenefitsOfHoney.

«En studie har vist at ayurvedisk medisin som inneholder gurkemeie og honning stimulerer produksjonen og funksjonaliteten til immunceller, noe som dermed gjør kroppen mer beskyttet mot sykdommer.

Å kombinere honning og gurkemeie øker den anti-mikrobielle aktiviteten i de. Sammen kan de bekjempe en rekke bakterier og sopper kjent for å forårsake infeksjoner i mennesker.

Kombinasjonen kan dessuten forbedre hudens helse.» skriver TumericforHealth.

Gurkemeie på sin side tilhører ingefærfamilien, og kommer opprinnelig fra sørvest India. Den brukes ofte som krydder i ulike matretter i India, Bangladesh og Pakistan.
Men gurkemeie er også en av verdens gamleste urtemedisiner, og har blitt brukt i Asia i tusenvis av år. Gurkemeie vil bl.a ha disse fordelene ved jevnlig inntak:

Demper betennelse
Gurkemeie antas å være sterkt anti-inflammatorisk. Planten inneholder over to dusin anti-inflammatoriske stoffer. Det mest kjente er Curcumin.

Forbedrer hjernens helse
En av gurkemeies kraftigste helsemessige fordeler, er effekten den har på kognisjonen vår. Forskere mener at curcumin hjelper oss å forbedre evnen til å lære. Gurkemeie kan dermed også hjelpe mot nevrodegenerative tilstander, som for eksempel demens og Alzheimers.

Forbedrer hjertets helse
Gurkemeie bidrar også til bedre hjertehelse. I studien ved University of Maryland, kom forskere fram til dette ved å studere curcumins effektive plakkfjerningsegenskaper. Plakk som samler seg i arteriene kan føre til hjerteinfarkt eller andre hjerterelaterte problemer.

Curcumin bidrar også til å redusere det dårlige kolesterolet, og kan dermed forhindre blodpropper.

Lindrer symptomer ved leddgikt
Igjen er det gurkemeiens anti-inflammatoriske egenskaper som gjør jobben. I en studie publisert i US National Library of Medicine and National Institutes of Health, fikk pasienter med leddgikt implementert gurkemeie i kostholdet sitt. Resulatet var reduksjon i ømhet .

Ønsker du å prøve et helsekostprodukt som
inneholder gurkemeie (curcumin)?
Da bør du prøve helsekostproduktet Gurkemeie Max.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakker til halv pris til nye kunder!