Fem overraskende grunner til at man kan føle seg oppblåst

2587

Uansett om det bare er litt ubehag etter et måltid eller symptomer på allergi eller sykdom, kan oppblåsthet være fryktelig ubehagelig.

Det finnes mange årsaker til at man blir oppblåst, og det er viktig å vite hva som forårsaker problemet for å kunne fikse det. Derfor har vi laget en liste med fem vanlige, men overraskende ting som kan medføre oppblåsthet.

Du spiser for fort

Har du det ofte travelt når du spiser? Da kan det være årsaken til at du føler deg oppblåst. Når man spiser fort svelger man mer luft, som blir fanget opp i magen og tarmene. Når du spiser fort tygger du kanskje ikke maten så godt som du burde heller, noe som gir fordøyelsessystemet store oppgaver å jobbe med – som igjen kan medføre oppblåsthet.

Du velger matvarene med mindre fett og sukker

Mange tror de gjør seg selv en stor tjeneste når de velger å gå for matvarer med lavere innhold av fett og sukker. Dessverre er det ofte slik at disse produktene inneholder mange kunstige stoffer som kan bli litt mye for fordøyelsessystemet å håndtere.

Vær spesielt oppmerksom på at varer som inneholder aspartam, sakkarin, sorbitol, xylitol, maltitol, mannitol, cyklamater og sukralose kan føre til oppblåsthet.

Du tygger ofte tyggegummi

Tyggegummi er laget for å gi deg friske tenner og god ånde, men det er ikke så veldig bra for tarmene. Et problem er at man svelger mye luft når man tygger tyggegummi. En annen ulempe er at mange typer tyggegummi inneholder søtningsmiddelet sorbitol.

Du drikker ofte kaffe

Det er ikke bare ting du spiser som gjør deg oppblåst. Drikke kan også ha den samme effekten. Hvis du ofte drikker café latte, cappuccino eller andre drikker med melk i, kan det være laktosen i melken som gjør deg oppblåst og forårsaker ubehag. Prøv å bytt ut melken med for eksempel mandelmelk eller soyamelk, eller prøv å kutt ut melken helt.

Du har allergier du ikke er klar over

Mange går rundt og er allergiske eller intolerante uten at de vet det. Noen har til og med Irritabel tarmsyndrom uten å ha fått det diagnostisert av en lege. Prøv å kartlegge hva du har gjort og hva du har spist i de periodene du føler deg oppblåst. Hvis verken kostholdet eller aktivitetene ser ut til å være årsaken, kan det være lurt å bestille seg en time hos legen.


Prøv helsekostproduktet: Magimax
Tusenvis av nordmenn bruker helsekost mot oppblåsthet. Et produkt som trygt kan anbefales er Magimax, som inneholder hyllebær, fennikel, ryllik og kalsium.
Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen.
Kalsium bidrar til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.