Sliter du med stress, angst og søvnløshet? Prøv disse hjemmelagde magnesiumbitene!

2127

Følelsen av angst er så mye mer enn bare litt ubehag i magen. Angst kan ha direkte innvirkning på den generelle helsen din, både fysisk og mentalt.

Mange opplever tendenser til angst i stressende perioder, enten det er skole, jobb eller privatlivet som forårsaker det økte stressnivået, så ikke tro at du er alene hvis du føler deg litt ekstra engstelig i blant. Og heldigvis finnes det en løsning.

Magnesium er et viktig mineral som spiller mange viktige roller i kroppen vår. Blant annet motvirker det muskelkramper, utmattelse, osteoporose, høyt blodtrykk, depresjon og angst.

En vitenskapelig undersøkelse utført av Neil Bernard Bøyle, Clare Lawton og Lousie Dye ved University of Leeds i 2017, fant klare bevis på at magnesium kan være effektivt i behandling av angst.

Products containing magnesium. Healthy food concept. Top view

Anbefalt daglig inntak av magnesium for en voksen person er mellom 320 og 420 mg, men ikke alle får i seg nok. Da kan det være greit å ha fokus på matvarer som inneholder mye magnesium, som for eksempel banan, avokado, bønner, linser, fullkornsris og poteter. Eller så kan man ta magnesiumtilskudd.

Da kan du prøve disse hjemmelagde gelébitene med magnesium:

Du trenger:

  • 5 ss magnesiumcitrat
  • 3 ss organisk gelatinpulver
  • 2,5 dl sitronjuice, ferskpresset
  • 1 ss rå honning (eller organisk lønnesirup)
  • En klype salt

Slik gjør du:

Bland magnesiumcitrat og sitronjuice forsiktig i en skål. Når det er godt blandet sammen, heller du det over i en kasserolle og rører inn gelatinpulveret.

Varm blandingen på middels varme til gelatinpulveret løses opp. Rør inn salt og honning. Fortsett å varm blandingen til den reduseres med ca. 0,5 dl.

Hell så blandingen over i små bakeformer (silikon virker best) og sett de i kjøleskapet i minst 30 minutter. Antall gelébiter du får er avhengig av størrelsen på formene du bruker, men hvis du har ca. 35 like store biter, inneholder de omtrent 70 mg magnesium hver.

Potensielle bivirkninger

For mye av det gode kan være dårlig, og det er derfor viktig at du ikke spiser for mange av disse godbitene. Inntak av for store mengder magnesium kan ha en avførende effekt på de fleste. Start med 1-2 biter om dagen og se om det er nok, men ikke spis mer enn 5 per dag.


Sliter du med for lite søvn eller for dårlig søvnkvalitet?

Somnax er et kosttilskudd for bedre søvn. Den inneholder en rekke virkestoffer som sammen utgjør et unikt kosttilskudd for deg som plages med søvn og døgnrytme!

Virkestoffene i Somnax har flere fordeler:
Melatonin
Melatonin er et hormon som dannes naturlig i kroppen i forbindelse med søvn og døgnrytme. Det kan bidra til å redusere innsovningstiden og forbedre søvnkvaliteten, og er ikke vanedannende.

Rosenrot
Somnax inneholder også ekstrakt av rosenrot. Rosenrort har tradisjonelt gjennom historien blitt brukt mot stress.

Lavendelolje og sitronmelisseolje
Lavendelolje og sitronmelisse har tradisjonelt blitt brukt i naturmedisin som beroligende, avslappende og søvnfremmende.

B-vitaminer
Somnax inneholder vitamin B1, B2, B3, B5, B6 og B12. Disse har en rekke funksjoner i kroppen, blant annet knyttet til nervesystemet og energiomsetning.

Du kan lese mer om Somnax, og bestille en gratis prøvepakke her >>