Ny studie viser: Sjasminplante kan redusere angst og depresjon, og forhindre panikkanfall!

2648

Det finnes utallige artikler og studier som sier at det er sunt å være ute i naturen, og de er svært vanskelige å argumentere mot. Alle og enhver kjenner på kroppen sin hvor godt det er å være ute i frisk luft, spesielt hvis du bor i en stor by.

Men hva er det egentlig som gjør naturen så god for oss? Renere luft og lite støy spiller en stor rolle, men ulike planter kan også være en faktor. Det finnes mange forskjellige planter som forbedrer luftkvaliteten ved å fjerne giftstoffer, som kan øke forekomst av angst og stress, fra luften. Det er den aromatiske sjasminplanten et godt eksempel på.

Ny forskning har nå funnet en rekke gode grunner til at man bør investere litt tid og energi i å ha en sjasminplante hjemme. Det er allerede fastslått at stress og oksygen har en sammenheng. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at det å ha en plante i huset, som produserer oksygen, kan senke stressnivået. Kombinert med den beroligende aromaen planten gir fra seg, kan sjasmin altså påvirke både humør og mental helse positivt. Det sier ihvertfall studien som ble publisert i Journal of Biological Chemistry.

Professor Hatts Hatt ved Ruhr Universitet i Bochum, Tyskland sier at studien kan anses som bevis på at det finnes vitenskapelig grunnlag for aromaterapi.


I studien ble mus eksponert for aroma fra sjasminplanten, samt sjasminolje. Det hadde en betydelig beroligende effekt.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 6.jpg

Etter å ha utført hjerneskanninger på musene, kunne forskerne fastslå at sjasminplanten utvilsomt hadde forsterkende effekter på transmittersubstansen GABA, som har avslappende, angsthemmende og antiepileptiske effekter.

Studien konkluderte med at sjasmin kan:

  • Redusere angst og nervøsitet
  • Forbedre humøret
  • Forbedre kognitiv ytelse
  • Øke søvnkvalitet
  • Balansere hormoner
  • Motvirke hetetokter og humørsvingninger
  • Øke libido

Det finnes altså en rekke gode grunner til å ha en slik plante hjemme, og ingen dårlige.
I tillegg til å gjøre både kropp og sjel godt, er planten utrolig fin å se på. Dessuten lukter den helt fantastisk!

Prøv helsekostproduktet: Magimax
Tusenvis av nordmenn bruker helsekost mot oppblåsthet. Et produkt som trygt kan anbefales er Magimax, som inneholder hyllebær, fennikel, ryllik og kalsium.
Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen.
Kalsium bidrar til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.