Uvel i magen? Her får du ni effektive tips for å hindre og lindre oppblåsthet!

2654

Ingen liker å føle seg oppblåst. Hvis man kunne betale en sum for å aldri mer føle seg oppblåst igjen, er jeg ganske sikker på at mange hadde gjort det.

Men siden det dessverre ikke er mulig, må man bare lære seg å bekjempe problemet – og hindre at det oppstår i utgangspunktet. Nedenfor finner du ni gode tips som både motvirker og hindrer oppblåsthet.

Spis kaliumrik mat til kvelds

Mat med mye kalium kan hjelpe mot oppblåsthet, spesielt hvis oppblåstheten kommer som følge av væskeretensjon. For mye væske i kroppen gjør at man føler seg oppblåst, men kalium hjelper kroppen å skylle ut den overflødige væsken. Bananer, nøtter og asparges er noen eksempler på kaliumrik mat.

Unngå brød til middagen

Stivelse og raske karbohydrater, som finnes i de fleste brød og pastavarianter, kan føre til væskeretensjon og dermed en følelse av mye luft i magen. Prøv derfor å unngå disse matvarene på ettermiddagen og kvelden.

Spis sakte

I dagens samfunn er det mange som alltid har det travelt. De har alltid et sted de skal være, et møte å være med på. Det fører til at de spiser altfor fort når de først spiser, og det er ikke godt for magen. I tillegg til at maten ikke tygges godt nok, svelger man også unødvendig mye luft når man spiser fort.

Massér magen

Ligg på ryggen og massér magen forsiktig nedover. Dette kan presse overflødig luft ned gjennom magen og fordøyelsessystemet.

Drikk sitronvann

Sitron er naturlig vanndrivende og kan derfor løse opp oppblåsthet ved væskeretensjon. Det smaker også forfriskende godt og du får i deg masse vitamin C. Unngå å bruke iskaldt vann da det belaster magen, siden den da må jobbe hardt for å redusere temperaturen på vannet.

Drikk ingefærte

Hvis sitron ikke er helt din greie kan du prøve ingefær. Ifølge ernæringsfysiologen Helen Agresti kan ingefær redusere oppblåsthet og overflødig gass produsert av mat, samt lindre smerter og kramper i magen.

Slapp av

Stress og uro kan påvirke magen vår, spesielt fordøyelsessystemet. Hvis du har vært ekstra stresset kan det være lurt å gjøre noen avslappende aktiviteter før man legger seg. Prøv for eksempel yoga, meditasjon, eller ulike pusteøvelser.

Drikk te

Det finnes mange typer te som er laget for å redusere oppblåsthet, og de er absolutt verdt et forsøk. Hvordan de ulike typene virker varierer, men de fleste er hovedsaklig mildt avførende.

Ikke spis iløpet av de siste 2 timene før du legger deg

Det anbefales at fordøyelsessystemet får hvile i minst 10 timer hver natt. Hvis man da regner med at man trenger rundt 8 timer søvn, bør man ikke spise noe de siste 2 timene før man legger seg. Det vil gi fordøyelsessystemet god tid til restitusjon, slik at det er klart til å takle nye utfordringer når morgenen kommer.


Anbefalt produkt for magen:

Magimax er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser.
Magimax inneholder hyllebær, fennikel, ryllik og kalsium.
Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen.
Kalsium bidrar til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.