Prøv ett av disse syv naturlige hjelpemidlene hvis du har vanskeligheter med å sove!

1370

Få ting er verre enn søvnløse netter. Ikke bare er det slitsomt og irriterende der og da, når man og vrir seg i sengen, men den påfølgende dagen blir så mye tyngre enn den hadde trengt å være.

Hva som er årsaken til at man ikke får sove er som regel veldig individuelt, men med de syv naturlige hjelpemidlene nedenfor, blir det iallefall litt enklere å sove – uansett årsak.

Magnesium
Magnesium er et viktig mineral for god helse generelt. Når det gjelder søvn finnes det en rekke studier som tilsier at for lite magnesium kan påvirke nattesøvnen negativt. I tillegg til å finjustere kroppens «interne klokke», har magnesium også vist seg å øke søvnkvaliteten til folk som sover dårlig.

Melatonin
Det er nok ingen stor overraskelse at melatonin er på denne listen, da det er kjent som kroppens søvnhormon. For lite melatonin kan gjøre det vanskelig å sove, så dette kan være årsaken til at du ligger våken om natten. Kroppens produksjon styres delvis av hvor mye lys vi eksponeres for. Hvis man eksponeres for mye lys sent på kvelden, kan det bli vanskelig å sove.

Legevendelrot og humle
Denne duoen er nøye studert og godt kjent for å hjelpe mot stress og søvnproblemer. Legevendelrot har vist seg å korte ned tiden det tar å sovne, samtidig kan humle forlenge tiden man sover. Forskning har også vist at legevendelrot kan være effektiv mot søvnproblemet koblet til overgangsalderen.

Magnolia bark
Barken fra magnolatreet har lenge blitt brukt som medisin mot blant annet søvnproblemer og stress, og for å forbedre hukommelse. Men til tross for sin lange historie blir den ofte glemt.

Magnolia

L-Theanine
Hvis du drikker mye te så får du nok i deg din daglige dose med L-theanine, en aminosyre som finnes i teblader.

L-theanine øker nivåene av GABA, serotonin og dopamin. Dette er signalsubstanser som regulerer blant annet følelser, humør, apetitt, energi og søvn. Aminosyrens evne til å redusere stress og øke avslapping gjør den til et utmerket våpen i kampen mot søvnløshet.

Jujube
Jujubefrukten er virkelig en næringsrik og terapeutisk bombe. Den er fullpakket med vitaminer, mineraler og fettsyrer, og har blitt brukt mot insomni, stress, smerter og mageknipe i flere århundre.

Jujube

Glycin
Studier har vist at glycin, som også er en aminosyre, kan hjelpe mot søvnløshet ved å senke kroppstemperaturen, samtidig som den reduserer tiden det tar å sovne – og øker mengden REM søvn man får.