Disse 5 tipsene vil holde hjernen din skjerpet!

2468

Det er viktig å huske på at både fysisk og mental trening har positiv effekt på hukommelsen og andre hjernefunksjoner.

1. Hjernetrim daglig

Ut fra forskning har daglig mental hukommelsestrening vist seg å ha en målbar effekt på hjernen. Lege og hjerneforsker Andreas Engvig mener at hjernen blir synlig større ved slik trenging, på lik linje som en muskel. Treningen må også opprettholdes for at effekten skal vare og være såpass utfordrende at hjernen får brynt seg litt. Det kan være en fordel å bryte ut av rutiner, variere litt og tenke på nye måter. Å pirre sansene med nye smaker, lukter og lyder skaper nye assosiasjoner.

God hjernetrim kan være:

  • Sudoku- og kryssordløsing
  • Lesing
  • Strikking
  • Brettspill

Det er viktig at treningen oppleves som lystbetont om den skal ha en positiv effekt.

2. Spis sunt

I følge en studie kan det å spise mer frukt og friske grønnsaker, nøtter og olivenolje gi god effekt på de mentale ferdighetene uansett alder.
Det er også viktig med mye fisk og sjømat i kostholdet. De sunne fettsyrene vil bidra til å ta vare på hjernen. Laks er blant annet utrolig sunt, og det kommer fra det høye omega 3 innholdet denne fisken har. I tillegg viser studier at fiskeprotein fra laks vil gi økt sukkertoleranse og kolesterolverdiene vil stabilisere seg. Fiskeproteinet vil nemlig bidra til å senke blodtrykk og reduserer risiko for diabetes.
Det har også vist seg at fiskeprotein fra laks vil bidra til å redusere fettmengden i kroppen og muskelmassen vil øke. Hvis du ikke får i deg nok fisk via kostholdet, vil et kosttilskudd være et godt supplement.

3. Lær deg et nytt språk

Det å lære og bruke flere språk har en positiv effekt på hjernens funksjon, fremfor å forbli enspråklig. Dette resultatet la den kanadiske forskeren Ellen Bialystok frem i 2007.
Det å lære seg et nytt språk vil altså være en super måte å trene hjernen på.
Så har du et språkkurs du har vurdert å begynne på, er det bare å sette i gang!

4. Fysisk aktivitet

Vitenskapelige undersøkelser viser at trening har en positiv effekt på kroppen vår.
Hjernen er en av kroppsdelene som kan dra stor nytte av trening. En nyere studie viste at trening reduserer angst, forbedrer humøret og motvirker depresjon. Trening vil også føre til at kroppen frigjør endorfiner og serotonin. Endorfiner kalles ofte «lykkehormonet». Den kognitive funksjonen har også godt av fysisk aktivitet. Så her har du mange gode grunner til å begynne å bruke kroppen mer!

Det aller beste er trening som bruker oksygen:

  • Jogging
  • Sykling
  • Rask gange

Treningen krever ikke alltid den høyeste intensiteten.
Det viktigste er at du mosjonerer jevnlig og gjerne i minst 30 minutter om dagen.

5 . Danse

En morsom og givende aktivitet som gir deg god hjernetrim er å danse. Å lære seg trinnene til en ny dans stimulerer nemlig store deler av hjernen, samtidig som du er i fysisk aktivitet, og ikke minst – sosial!

HydroProt består av 94% hydrolyserte fiskeproteiner.
Årsaken til at Hydroprot har så høyt proteininnhold er at det utelukkende er laget av fiskekjøtt (laksefileter).
Proteinet i Hydroprot er hydrolysert, noe som betyr at det taes mer effektivt og raskere opp av kroppen enn om du spiser vanlig fisk.

Du kan lese mer om Hydroprot, og bestille en prøvepakke til halv pris her >>