Får du ikke sove om natten?

1617

Dessverre er det mange som opplever at de ikke får sove om natten slik at både arbeidsliv og privatliv blir påvirket i negativ grad. Det kan være mange årsaker til at du ikke får ikke sove om natten. Og søvnproblemene kan ofte bli verre jo eldre du blir.

Årsaker til søvnproblemene

Få ting er verre enn søvnløse netter. Ikke bare er det slitsomt og irriterende der og da, når man ligger å vrir seg i sengen, men den påfølgende dagen blir så mye tyngre enn den hadde trengt å være.

Hva som er årsaken til at man ikke får sove er som regel veldig individuelt.
Vi vet alder spiller en rolle, og søvnproblemer kan være noe du sliter med dersom du er kronisk syk eller har andre underliggende sykdommer.

Har du hatt en aktiv dag, vil du ha behov for å roe ned tankene før du deretter kan finne ro nok til å sove. Mange får ikke sove pga tanker i forhold til familie, venner, og kanskje kjærlighetsforholdet er litt problematisk til tider.

Søvnproblemer og konsekvenser

Mange mennesker sover dårlig grunnet at de ikke finner løsninger på de problemene de har i hverdagen. Med søvnmangel fungerer du dårlig i forhold til de plikter og gjøremål som du har i løpet av dagen. Søvnproblemene kan da bli en ond sirkel, som du bør komme deg ut av.

Dersom søvnproblemene viser seg å være en gjentakende tendens hver natt er det viktig at du bryter med noen rutiner som du har i løpet av dagen. Dersom du sitter for mye foran datamaskinen, gamer, eller ser mye på TV om kvelden, er dette rutiner du bør endre. Det anbefales generelt å roe ned med en bok eller lignende før leggetid i stedet.

Søvnproblemer kan løses

Her en noen enkle tips som kan hjelpe deg å bli kvitt søvnproblemene:

 • Gjør deg klar minst én time før
  Demp belysningen, skru av TV’en og legg fra deg mobiltelefon, nettbrett og datamaskin. Alt lyset vi eksponeres for, spesielt fra elektronikk, reduserer kroppens produksjon av søvnhormonet melatonin. Det er derfor lurt å gjøre kroppen klar for søvn minst 60 minutter før du skal legge deg ved å redusere eksponeringen for lys.
 • Melatonin
  Melatonin er kjent som kroppens søvnhormon. For lite melatonin kan gjøre det vanskelig å sove, så dette kan være årsaken til at du ligger våken om natten. Kroppens produksjon styres delvis av hvor mye lys vi eksponeres for. Hvis man eksponeres for mye lys sent på kvelden, kan det bli vanskelig å sove.
 • Optimaliser soverommet
  Sørg for at forholdene på soverommet er optimale for en god natts søvn. Steng ut lys og lyd, og hold temperaturen på rommet mellom 16 og 19 grader celcius.
 • Vær konsekvent
  Ha faste tider du legger deg og står opp på, også i helgene. Faste rutiner på dette gjør at kroppens interne klokke stiller seg deretter, noe som gjør at det blir enklere å sovne om kvelden, og enklere å stå opp om morgenen.
 • Ikke drikk for mye før leggetid
  Det er viktig å drikke nok vann i løpet av dagen for å ikke bli dehydrert, men ikke drikk for mye rett før du skal legge deg. Det kan føre til at man må på toalettet i løpet av natten, noe som utvilsomt ødelegger søvnen.
 • Ikke spis for tung mat til kvelds
  Fordøyelsessystemet skal ikke jobbe når man sover, så hvis du spiser et for tungt eller for stort måltid sent på kvelden, kan det holde deg våken.
 • Spis en banan
  Forskning viser at bananer og søvn er forbundet med hverandre på grunn av deres ernæringsmessige fordeler.
  Bananer kan hjelpe deg med søvnløshet. Så neste gang du har problemer med å sovne, ta deg en banan.
 • Magnesium
  Magnesium er et viktig mineral for god helse generelt. Når det gjelder søvn finnes det en rekke studier som tilsier at for lite magnesium kan påvirke nattesøvnen negativt. I tillegg til å finjustere kroppens «interne klokke», har magnesium også vist seg å øke søvnkvaliteten til folk som sover dårlig.

Ta kosttilskudd, hvis det er nødvendig 

Hvis du sliter med søvproblemer eller søvnløse netter, vil vi først og fremst anbefale deg å prøve de tipsene som er nevnt ovenfor. Hvis dette fremdeles ikke hjelper, kan et kosttilskudd være løsningen.

Anbefalt produkt:

Somnax er et kosttilskudd for bedre søvn. Den inneholder en rekke virkestoffer som sammen utgjør et unikt kosttilskudd for deg som plages med søvn og døgnrytme!

Virkestoffene i Somnax har flere fordeler:
Melatonin
Melatonin er et hormon som dannes naturlig i kroppen i forbindelse med søvn og døgnrytme. Det kan bidra til å redusere innsovningstiden og forbedre søvnkvaliteten, og er ikke vanedannende.

Rosenrot
Somnax inneholder også ekstrakt av rosenrot. Rosenrort har tradisjonelt gjennom historien blitt brukt mot stress.

Lavendelolje og sitronmelisseolje
Lavendelolje og sitronmelisse har tradisjonelt blitt brukt i naturmedisin som beroligende, avslappende og søvnfremmende.

B-vitaminer
Somnax inneholder vitamin B1, B2, B3, B5, B6 og B12. Disse har en rekke funksjoner i kroppen, blant annet knyttet til nervesystemet og energiomsetning.

Du kan lese mer om Somnax, og bestille en gratis prøvepakke her >>