Boswellia serrata er bra for leddene dine!

5365

Endelig er det noe som fungerer mot ubehag i leddene. Og denne gangen vokser nemlig hjelpen på trær.

Boswellia serrata, også kalt «indisk røkelse», er et urteekstrakt som hentes ut fra kvaen til trær i planteslekten boswellia.
Treet vokser på tørre områder i Afrika og India og har blitt brukt i tusenvis av år for å vedlikeholde sunne og behagelige ledd. Væske trekkes ut fra treet på en skånsom måte, slik at det ikke skader veksten av treet. Deretter tørkes den til en gummiaktig bit som planteekstraktet kommer fra.

Kliniske studier har vist at urteekstraktet kan bidra til å opprettholde fleksible og sunne ledd. Dette kommer av at boswellia serrata blant annet har en betennelsesdempende effekt og virker smertestillende i tillegg til at den har en mykgjørende effekt på stive og ømme ledd.

Ekstraktet har i en årrekke blitt brukt i ayurvedisk medisin for å minske ubehag i leddene. Konklusjonen av studien var at ekstraktet fra boswellia serrata kunne være et alternativ til konvensjonell medisin.


Ekstraktet tas i kapsler eller tabletter for innvortes bruk. Hvis du ønsker å prøve et produkt som inneholde denne urten er det viktig at du ser etter et kosttilskudd som inneholder rikelig med boswellia. I tillegg kan det være en fordel hvis kosttilskuddet inneholder andre, naturlige ingredienser som også kan hjelpe mot ubehag i leddene.
Her har vi samlet en oversikt over ingredienser du bør se etter. Felles for disse er at de har vist seg å ha god effekt:

  • Om produktet inneholder optimal dose boswellia serrata-ekstrakt (100-150 mg).
  • Om produktet inneholder magnesium – som er kjent for å vedlikeholde normale knokler og styrke skjelettet.
  • Om produktet inneholder vitamin B12 – som blant annet er viktig for nervesystemets normale funksjon og for produksjon av blodceller.
  • Om produktet inneholder Astaxanthin – som er kjent for å være en meget kraftig antioksidant.
  • Om produktet inneholder biotin – som bidrar til en normal psykologisk funksjon.
  • Om produktet inneholder andre ingredienser som styrker beinbygningen eller bedrer ubehag i leddene, som f.eks zink eller gurkemeie (curcumin).

Langtids bruk av Boswellia serrata viser at urten er trygg å spise. Imidlertid anbefales den ikke for gravide eller de som prøver å bli gravide, da det ikke finnes nok studier på dette området.

Vitenskapelig dokumentasjon av virkningen til boswellia

I en randomisert klinisk studie delte forskere ut Boswellia serrata-ekstrakt hver dag i seks måneder til et utvalg av pasienter med artrose i kneet. 

For å måle effektene av behandlingene registrerte forskerne WOMAC-score for deltakerne ved starten av studiet, og utførte månedlige intervjuer samt intervju ved slutten av forsøksperioden.

Etter to måneder viste gruppen som tok en daglig dose av Boswellia serrata ekstrakt en statistisk signifikant reduksjon av smerte og stivhet og mindre vanskeligheter med å utføre daglige aktiviteter. Bedringen varte frem til en måned etter at pasientene hadde sluttet å ta ekstraktet.

Kjenn effekten selv

Har du glemt hvordan det føles å ha myke og smidige ledd?

Senior+ er et kosttilskudd som inneholder 100 mg boswellia serrata-ekstrakt pr døgndose. Senior+ inneholder naturlige virkestoffer, viktige vitaminer og mineraler du trenger for å holde kroppen frisk. Kombinasjonen av virkestoffene i Senior+ er unik og bidrar til en rekke funksjoner i kroppen, blant annet energinivå, ledd, syn, immunforsvar og nervesystem med mer.

Vi er såpass sikre på at du vil like Senior+. Derfor får du akkurat nå en prøvepakke til halv pris her >>

Les også: