Ingefær kan gi fart på forbrenningen – Og kan gi en rekke helsefordeler!

13784

Ingefær er kanskje den mest utbredte krydderplanten i verden etter krydderet pepper.
Ingefær har blitt brukt som medisin og i matlaging helt siden oldtiden.
I helsesammenheng kan vi se på den som en magisk rot.

Ingefær er allsidig, og kan brukes til det aller meste, men nå har det blitt populært å drikke den som te. Stadig flere bruker et kosttilskudd med ingefær. Grunnen? Dette kan gi deg mer energi, og øke forbrenningen!

Antioksidantbomen Gurkemeie Max inneholder ingefær og gurkemeie for best effekt.
Prøvepakken kan du bestille her:

Medisinske egenskaper

Ingefær inneholder to til tre prosent eterisk olje (ingefærolje) og omtrent tre til fem prosent fett. Den er rik på vitaminer, mineraler, karbohydrater og fiber.

Den er kjent for sine medisinske egenskaper og brukes mot kvalme, forkjølelse, giktsmerter og influensa. I en undersøkelse fra USA antyder de at tabletter med ett gram ingefær reduserer kvalme ved reisesyke. Ingefær kan bidra til å redusere morgenkvalme og kvalme som følge av migrene eller hodepine. Den kan også redusere kvalme ved cellegiftbehandling, eller som bivirkning av bedøvelse ved operasjoner. Det har vist seg at ingefær har en betennelsesdempende effekt og hjelper mot muskelsmerter og leddgikt. Ingefær øker blodgjennomstrømmingen i kroppen, som igjen vil ha en positiv innvirkning på kolestrolet og kan stabilisere og forhindre høyt blodtrykk, slag og hjertesykdom.

Ingefær mot fordøyelsesplager

Ingefær har mange utrolige egenskaper og med sin skarpe, krydrede smak, kan den faktisk også brukes til å bidra med å kurere magesår. Faktumet er at rotens virkestoffer vil på vei ned i fordøyelseskanalen ha en avgiftende effekt på diverse skadelige organismer. Som blant annet soppen candida albicans, colibakterier, salmonella, streptokokker og stafylokokker, samt flere skadelige og kreftdannende stoffer som nitrosaminer og muggiften aflatoxin.

Ingefær er altså en effektiv ingrediens hvis du plages med fordøyelsesbesvær. Næringsopptaket bedres, og kroppen nyttiggjør seg vitaminer, mineraler og sporstoffer bedre.

Styrker immunforsvaret

Ca. 80 % av immunsystemet vårt ligger i tarmsystemet, og da er det ikke vanskelig å forstå at ingefær også gjør oss bedre rustet til å motstå luftveisinfeksjoner og influensa.
Ingefær har i en årrekke blitt brukt som en ingrediens for å styrke immunforsvaret. Spesielt i Kina, hvor befolkningen er mye plaget av luftveisinfeksjoner.

Sist men ikke minst ingefær virker på forbrenningen!

Dette kan hjelpe deg i kampen mot kiloene! – Så ikke bare er ingefær veldig sunt, det kan kanskje også bidra til at du får en smalere midje.

Ingefærrot kan virke varmeregulerende, svettedrivende og feberstillende.
En svært god hjelper når hoste, snue og influensa herjer som verst i kroppen vår. Ingefær inneholder en lang rekke antioksidanter, som uskadeliggjør sykdomsfremmede frie radikaler. Også den hormonelle reguleringen av immunapparatet vårt påvirkes positivt. Ubalanse i dette finregulerte systemet kan forårsake allergier, astma og såkalte autoimmune sykdommer.

Kilder: Ellen-Beate Wollen: ”Den store helsekostguiden”.
Erik Kircheiner: ”Sund og rask”.

Gurkemeie Max kosttilskudd inneholder gurkemeie (curcumin), ingefær og bioperine.

Prøvepakke til halv pris her 👍