Oppblåst mage? Prøv disse syv enkle tipsene!

2164

Å føle seg litt oppblåst fra tid til annen er helt naturlig, men hvis det skjer ofte og i større grad kan det fort bli et stort problem.

Det kan være mange årsaker til at man føler seg oppblåst, men i de aller fleste tilfeller har det noe med kosthold å gjøre. Men samtidig som kostholdet kan forårsake oppblåsthet, kan det også motvirke problemet. Nedenfor finner du syv mat- og drikkevarer som kan løse problemet for deg.

Ingefær

Ingefær har karminative egenskaper som gjør at det kan redusere gass og forhindre oppblåsthet. En studie fra 2015 viste at ingefær stimulerer fordøyelsen, og dermed reduserer ubehag og produksjon av gass i tarmen.

Probiotika

Probiotika er såkalte «gode» bakterier som gjør godt for fordøyelsessystemet. Hvis balansen mellom «gode» og «dårlige» bakterier i tarmen er feil, kan man føle seg oppblåst. Da vil tilskudd av probiotika hjelpe. Probiotika finnes i blant annet yoghurt og kimchi, men kan også kjøpes som kosttilskudd.

Kamille te

Kamille te hjelper mot urolig mage, så det er ingen stor overraskelse at det også hjelper mot oppblåsthet. Kamille i seg selv har betennelsesdempende egenskaper, noe som kan bidra til å redusere oppblåsthet og ubehag i magen.

Eplesidereddik

Eplesidereddik er full av enzymer som stimulerer fordøyelsen. Drikk et glass varmt vann med en teskje eplesidereddik før neste måltid, så vil kroppen fordøye maten mye lettere, og sannsynligheten for at du blir oppblåst reduseres betraktelig.

Fennikelfrø

Fennikelfrø inneholder oljer som lindrer betennelse og stimulerer fordøyelsen, noe som gjør at de virker utmerket for å lindre oppblåsthet og redusere luft i magen.

Agurkvann

Vann i seg selv kan hjelpe mot oppblåsthet, da det ofte forårsakes av væskeretensjon. Men hvis du tilsetter litt agurk blir det enda mer effektivt.

Epsom badesalt

Hvis væskeretensjon er årsaken til at du føler deg oppblåst, kan det hjelpe på ta seg et varmt bad med epsom badesalt. Det hjelper fordi epsomsaltet drar overflødig væske kroppen holder på, ut av kroppen.