Dette er grunnen til at menn aldri skal stå og tisse!

2063

Det å gå på toalettet er en helt naturlig del av livet vårt, og er kroppens måte å kvitte seg med det den ikke vil ha. Hvordan man går på toalettet er selvsagt opp til hver enkelt, men det er en fordel med sunn fornuft og etikette på offentlige toaletter.

De fleste av oss har en eller flere ganger opplevd å komme over et toalett i så dårlig forfatning at man ikke har lyst til å gå inn der. Mange har nok også tenkt at menn må lære seg å sette seg ned på do, enten de gjør nummer én eller nummer to.

Det er faktisk bra for helsa å sette seg ned og tisse!
Her er 6 gode grunner:

1. Hygiene

Ingen vil sette seg i noens gamle urin. Uansett hvor «flink man er til å sikte», vil det alltid komme en liten skvett her og der. Man skal rett og slett sette seg på toalettet av hensyn for den som kommer inn etter deg. For å holde badet renere hjemme, bør mannfolkene sitte når de tisser. På den måten blir det langt mindre søl rundt toalettskålen.

2. Lettere å tømme blæren

Det er rett og slett lettere for kroppen å tømme blæren skikkelig i sittende stilling. Trykket på blæren blir sterkere, noe som gjør det enkelt å tømme seg helt.
Dermed slipper du å løpe og tisse hele tiden.

3. Det er mer komfortabelt

Det er mest behagelig å sette seg ned på toalettet i motsetning til å stå. Det kan ta noen sekunder lengre, men det er definitivt mer behagelig. Er du på jobb får du også betalt for å sitte der – fantastisk!

4. Bra for helsen

40 prosent av alle menn over 50 år har forstørret prostata, noe som gjør det vanskeligere å tisse stående.
– Hvis flere menn satte seg ned, ville urologene fått færre pasientbesøk, mener Fred Helgesen, grunnlegger av Prostata Scandinavia, til svenske Dalarnas Tidningar.

5. Du slipper å legge ned setet

Denne konstante opp- og nedfellingen av toalettsetet kunne lett unngås hvis alle bare satte seg ned på toalettet.

Kvinner setter seg ned både når de tisser og bæsjer, og menn sitter når de bæsjer. Så hvorfor kan ikke menn like gjerne sette seg ned når de tisser?

6. Bedre sexliv

Det å tømme blæren skikkelig ved et toalettbesøk er svært bra for prostataen. En sunn prostata gir også et bedre sexliv.

Det er faktisk bra for helsa å sette seg ned og tisse!