Naturens effektive virkemiddel mot leddplager!

937

Både muskler og ledd er i bruk store deler av døgnet og det krever at man tar godt vare på dem. Dessverre opplever svært mange av oss å få plagsomme leddplager i større eller mindre grad. Nå viser forskning at naturen selv har et svært effekt middel mot dine muskel og leddplager.

Gurkemeie med virkestoffet curcumin viser seg å ha svært gode resultater på muskulatur- og leddproblematikk. Studiene tyder på at gurkemeie har flere fordeler enn man først trodde.

Gurkemeie er den tørkede roten til Curcuma longa planten. Den tilhører ingefærfamilien og er en flerårig plante som kan bli over 2 meter høy. Den stammer fra Sydøstasia, og India er det landet som er mest kjent for dyrking og bruk av gurkemeie. Det mest aktive virkestoffet i gurkemeie er curcumin, og det er curcumin som har de gode helsebringende egenskapene.

Betennelsesdempende

Av alle fordeler med gurkemeie er den mest kraftfulle egenskapen til curcumin evnen til å kontrollere en betennelse. En studie evaluerte flere ulike betennelsesdempende stoffer. Resultatet ble publisert i journalen Oncogene og viste at curcumin er blant de mest effektive betenneslesdempende stoffene i verden, og vil derfor gi god lindring til de som sliter med gikt og andre sykdommer/skader hvor kroppen er betent.

Naturlig smertelindring

Det har blitt gjort flere studier på gurkemeies evne til å lindre smerter. Flere studier viser at gurkemeie er en naturlig smertelindrer. Enten du er en toppidrettsutøver som har kjørt kroppen litt for hardt, eller har smerter forårsaket av slitasjegikt, revmatoid artritt og andre leddplager, vil gurkemeie bidra til å gi en lindrende effekt på kroppen.

Styrker immunforsvaret

Gurkemeie inneholder mye lipopolysakkarid, som har soppdrepende, antivirale og antibakterielle egenskaper. Regelmessig inntak av gurkemeie kan derfor både styrke immunforsvaret, og lindre symptomer ved forkjølelse og influensa.


Gurkemeie har svært fantastiske egenskaper, og er et av verdens sunneste og mest allsidige krydder. Nyere forskning viser også at gurkemeie gir deg følgende helsefordeler:

God hjernehelse

Gurkemeie hjelper kroppen din til å produsere nevrotrofiner, og da spesielt hormonet brain-derived neurotrophic factor (BDNF) Dette hormonet hjelper hjernens kognitive funksjon som er viktig for evnen til tenkning og intellektuelle og mentale prosesser. I tillegg til dette viser studier at gurkemeie kan ha en gunstig effekt i kampen mot Alzheimer.

Beskytter leveren

På grunn av høyt innhold av enzymer, renser gurkemeie kroppen for giftstoffer.

Hjelper fordøyelsen

Takket være sine antiinflammatoriske egenskaper og antioksidanter, kan gurkemeie hjelpe deg å bli kvitt fordøyelsesproblemer. Sliter du med Ulcerøs kolitt kan litt gurkemeie om dagen gjøre underverker.

Senker kolesterolnivå

En studie fant at curcumin kunne sammenlignes med et gitt legemiddel for å redusere oksidativt stress og betennelse ved behandling av høyt kolesterol hos mennesker. Gurkemeie senker kolesterolet og bryter ned fett, og vil dermed bidra til å redusere risikoen for hjerterelaterte sykdommer.

Best effekt kombinert med bioperine

Hjelpestoffet bioperine er et ekstrakt av svart pepper. Bioperine skal ha den egenskapen at det øker biotilgjengeligheten til andre virkestoffer i kroppen, og dermed gjør at disse taes bedre opp.

Det er gjort flere studier på bioperine og curcumin, og resultatene lover veldig godt. I en klinisk studie gjennomført ved St. John’s Medical College i India i 1997 så de på kombinasjonen bioperine og curcumin. Resultatet av studien viste at bioperine hadde en viktig rolle i å øke kroppens opptak av gurkemeie.


Det er imidlertid viktig å merke seg at resultater kan variere fra person til person. Noen mennesker velger å inkludere gurkemeie i kostholdet sitt, mens andre foretrekker å ta kosttilskudd som inneholder høyere konsentrasjoner av curcumin.

Her er 3 sunne oppskrifter på drikker med gurkemeie:

1. Gullmelk

Gullmelk er en populær kald drikk med gurkemeie som er god på smak og har andre helsefremmende ingredienser.

Ingredienser:
2 tykke skiver ingefær
5 dl mandelmelk eller annen usøtet plantemelk
1 ss agave- eller lønnesirup
1 ts gurkemeie
1 ts malt kanel
0.25 ts malt pepper

Fremgangsmåte:
Kjør alle ingrediensene i en blender.
Tøm det i en kjele og varm opp på svak varme. Blandingen skal ikke koke (da tykner den). Når det begynner å ryke lett, er det ferdig.
Tøm over i en kopp og strø gjerne litt kanel over til slutt.

2. Honningbombe med ingefær og gurkemeie

Denne drikken kan være verd et forsøk hvis forkjølelsen lurer rundt hjørnet eller allerede har brutt ut. I tillegg byr den på en spennende kombinasjon av smaker.

Ingredienser:
0,5 dl honning
1 ss revet ingefær
1ts malt ingefær
1 ts gurkemeie
1 ts revet sitronskall (økologisk sitron)
0.20 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
Finriv ingefær. Har du ikke fersk ingefær, kan du doble mengden malt ingefær.
Rør sammen alle ingrediensene og tøm det over på et glass.
Til en kopp rører du ut ca. en spiseskje i kokt vann.

3. Superdrikk med gurkemeie

Denne oppskriften skal være brukt i tradisjonell østlig medisin og være en boost for helsa.

Ingredienser:
5 gulrøtter
2 sitroner
1 appelsin
1 agurk
5 cm ingefær
1 ss gurkemeie i pulverform

Fremgangsmåte:
Skrell sitroner, appelsin, ingefær og gulrøtter.
Kjør alle ingrediensene i en blender til du har fått en juice.
Tøm over i glass.


LYKKE TIL!

Anbefalt produkt med gurkemeie:

Gurkemeie Max kosttilskudd inneholder gurkemeie (curcumin), ingefær og bioperine.
Les mer om Gurkemeie Max HER >>