Ikke gjør dette hvis du våkner om natten!

828
En søvnekspert opplyser at det er én ting du bør unngå hvis du våkner midt på natten.

Mens noen lett kan sovne med en gang hodet treffer puten og nyte en god natts søvn, opplever andre utfordringer med å finne roen i sengen. Kampen med å sove om natten kan være ubehagelig, spesielt når det begynner å gå ut over livskvaliteten. Forstyrret nattesøvn påvirker alle aspekter av livet og kan gjøre deg både irritert og trist. Dagligdagse oppgaver blir utrolig slitsomme og alt man vil gjøre er å sove – men man får det bare ikke til. Statistikken viser at mer enn 40% sover mindre enn hva som er anbefalt. Søvnløshet er et stort problem i dag, og for noen er disse episodene sporadiske, men for andre er det en mer vedvarende utfordring som kan strekke seg over flere måneder. Bortsett fra å ta fra deg energien om morgenen, har søvnløshet også vært knyttet til fedme, høyt blodtrykk og andre kroniske lidelser.


Det finnes en rekke strategier du kan bruke for å bedre søvnen, alt fra å unngå visse typer mat og drikke før du legger deg til å ta et avslappende varmt bad. Men selv etter disse forholdsreglene kan noen fortsatt oppleve å våkne på natten. Dette kan være et resultat av stress, angst eller rett og slett fordi omgivelsestemperaturen ikke føles optimal.

Hvis du skulle våkne om natten, er det flere metoder du kan prøve for å få tilbake søvnen. Men én helseekspert understreker spesielt én ting du bør unngå.

Begrens skjermbruk for å sikre en bedre søvnkvalitet

Dr. Biquan Luo, administrerende direktør i LumosTech, informerte til New York Post:
«Å sjekke klokken kan øke stress og gjøre det vanskeligere å sovne. Dessuten kan innholdet på telefonen når du sjekker tiden være stimulerende, noe som ytterligere hindrer avslapning og søvn.»


Lyset som utstråles fra skjermen har en tendens til å forstyrre den naturlige søvnsyklusen, og det er derfor gunstig å legge fra seg mobilen før sengetid. Hvis du våkner midt på natten, bør du i vert fall unngå å se på mobilen. Hold deg i sengen for å se om du får sove igjen. Som regel vil de fleste da ha sovnet igjen etter 10 til 15 minutter.

Skulle du imidlertid ikke få til å sove igjen, kan du prøve å stå opp og gå til et rolig og behagelig sted hjemme, som f.eks sofaen. Gjør en rolig aktivitet med lav stimulans, som å lese en bok eller gjøre beroligende øvelser, til du føler deg trøtt igjen. Så kan du gå tilbake til sengen.

Opplever du søvnproblemer?

I følge NHS, National Health Service, bør du oppsøke lege hvis søvn er en utfordring der du har endret søvnvanene dine uten å lykkes eller har hatt vedvarende søvnproblemer i flere måneder, og det påvirker din evne til å fungere daglig.

Somnax er et kosttilskudd for bedre søvn. Den inneholder en rekke virkestoffer som sammen utgjør et unikt kosttilskudd for deg som plages med søvn og døgnrytme!

Virkestoffene i Somnax har flere fordeler:
Melatonin
Melatonin er et hormon som dannes naturlig i kroppen i forbindelse med søvn og døgnrytme. Det kan bidra til å redusere innsovningstiden og forbedre søvnkvaliteten, og er ikke vanedannende.

Rosenrot
Somnax inneholder også ekstrakt av rosenrot. Rosenrort har tradisjonelt gjennom historien blitt brukt mot stress.

Lavendelolje og sitronmelisseolje
Lavendelolje og sitronmelisse har tradisjonelt blitt brukt i naturmedisin som beroligende, avslappende og søvnfremmende.

B-vitaminer
Somnax inneholder vitamin B1, B2, B3, B5, B6 og B12. Disse har en rekke funksjoner i kroppen, blant annet knyttet til nervesystemet og energiomsetning.

Du kan lese mer om Somnax her >>