Viktige tegn på dårlig leverfunksjon du ikke bør ignorere!

1021

Leveren din fungerer som en rensestasjon for blodet i kroppen. Den bryter ned alkohol, avfallsstoffer, giftstoffer, medikamenter og gamle blodceller. En frisk lever er avgjørende for at kroppen skal fungere normalt, og den spiller også en stor rolle i fordøyelsessystemet ditt.

Men visste du at mange går rundt med dårlig leverfunksjon uten å vite det? Symptomer som lite energi, svekket matlyst, økt kløe eller hovne ankler kan være signaler på leverproblemer. Mange opplever disse plagene uten å vite at leveren kan være årsaken. Ikke lev med unødvendige plager som kan skyldes en sliten lever – det finnes løsninger.

Forskning viser viktige og positive resultater

Nylig har National Library of Medicine i samarbeid med Pharmacy Practice gjennomført en banebrytende studie på gurkemeie og dens innvirkning på leverhelsen. Studien delte deltakerne inn i to grupper: en gruppe inntok anbefalt mengde gurkemeie hver dag, mens den andre gruppen fikk et placebo-produkt. Testperioden varte i 8 uker.

Resultatene var oppsiktsvekkende

  • Testgruppen som inntok gurkemeie hver dag i 8 uker hadde en signifikant reduksjon i leverfettinnhold – hele 78,9 % bedring!
  • Forskningen viste også at de som tok gurkemeie hadde betydelig lavere nivåer av visse inflammatoriske og oksidative markører sammenlignet med placebogruppen, noe som indikerer at gurkemeie har en positiv effekt på leverfunksjonen.

Konklusjonen av studien er at gurkemeie har langt større positiv innvirkning på helsen enn tidligere antatt. Ikke undervurder tegnene på dårlig leverhelse. Ta styringen over din egen leverhelse ved å inkludere gurkemeie i din daglige rutine!

Leverens beste venn med unike egenskaper

Gurkemeie er en medisinsk plante kjent for sine kraftige antiinflammatoriske egenskaper, takket være det aktive stoffet curcumin som har fanget forskernes interesse verden over.

Beskyttelse mot leverskader:
Curcumin har vist seg å kunne beskytte leveren mot skader forårsaket av toksiner, alkohol og visse legemidler.

Reduksjon av betennelse:
Curcumin har sterke antiinflammatoriske egenskaper, og kan bidra til å redusere betennelse i leveren, som er en vanlig mekanisme bak mange leversykdommer.

Stimulering av avgiftning:
Curcumin kan øke aktiviteten til avgiftningsenzymer i leveren, som bidrar til å fjerne skadelige stoffer fra kroppen. Denne betennelsesdempende effekten er spesielt nyttig i behandling av revmatiske lidelser, ulcerøs kolitt og tendinitt.

Reduksjon av fettlever og bedre fordøyelse:
Forskning har avdekket at curcumin kan bidra til å redusere fettlever, som er kjennetegnet ved opphopning av fett i leveren. En sentral studie publisert i Critical Reviews in Food Science and Nutrition (2017), konkluderte med at curcumin fremmer produksjonen og utskillelsen av galle, noe som letter fordøyelsen av fett. En annen betydningsfull studie fra Journal of Traditional and Complementary Medicine (2013), bekrefter curcumins leverbeskyttende egenskaper, blant annet ved å redusere leverens oksidative stress og betennelse.

Ved å stimulere galleblæren til å produsere og utskille mer galle, forbedrer curcumin nedbrytningen og absorpsjonen av fettstoffer i tynntarmen. Dette kan være særlig gunstig for personer med fordøyelsesproblemer som skyldes nedsatt galleproduksjon eller utilstrekkelig gallesekresjon.

Denne forskningen gir et solid vitenskapelig grunnlag for å understøtte påstandene om gurkemeiens positive virkninger på galleproduksjon, fordøyelse av fet mat og leverbeskyttelse.

Konklusjonen er altså at curcumin (gurkemeie) bidrar til god leverhelse!

Gurkemeie Max: Din daglige dose med gurkemeie!

Produktet Gurkemeie Max inneholder gurkemeie (curcumin), ingefær og bioperine (ekstrakt av sort pepper). Ingefær er en av verdens mest utbredte krydderplante, og er blant annet kjent for å bidra til å redusere betennelse i kroppen, styrke immunforsvaret og gi en smertelindrende effekt. Bioperine øker opptaket av curcumin og ingefær i kroppen. Noe som gir enda raskere og bedre virkning av dette kosttilskuddet!

Visste du at gurkemeiekrydder inneholder vanligvis rundt 3-5% curcumin, mens Gurkemeie Max som er laget av ekstrakt fra gurkemeieroten, inneholder hele 95% av det aktive virkestoffet. 

Gurkemeie har flere helsefordeler:

Ledd og helse:
Forskning viser at curcumin kan lindre smerter og betennelser i leddene som kommer av tilstanden osteoartritt. Osteoartritt er en vanlig form for leddgikt som oppstår når brusk i leddene gradvis brytes ned over tid, noe som kan føre til smerte, stivhet, hevelse og redusert bevegelighet i leddene.
En studie fra 2016 konkluderte med at curcumin er trygt å bruke og kan bidra til å lindre disse symptomene (“Journal of Medicinal Food” i 2016).

Styrker immunforsvaret
Gurkemeie inneholder mye lipopolysakkarid, som har soppdrepende, antivirale og antibakterielle egenskaper. Regelmessig inntak av gurkemeie kan derfor både styrke immunforsvaret, og lindre symptomer ved forkjølelse og influensa.

Tarmsykdom:
Flere studier har undersøkt bruken av curcumin for å behandle inflammatorisk tarmsykdom (IBD), inkludert ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Disse studiene har vist lovende resultater når det gjelder curcumins potensielle antiinflammatoriske og beskyttende effekter på tarmslimhinnen hos personer med IBD (Clinical Gastroenterology and Hepatology 2006).

Kolesterol
Forskning har avdekket at curcumin kan sammenlignes med et gitt legemiddel for å redusere oksidativt stress og betennelse ved behandling av høyt kolesterol hos mennesker. Gurkemeie senker kolesterolet og bryter ned fett, og vil dermed bidra til å redusere risikoen for hjerterelaterte sykdommer.

En studie dokumentert i The American Journal of Cardiology, indikerte at curcumin har potensial til å forbedre hjertehelsen ved å redusere både betennelse og oksidasjon.

Vil du prøve Gurkemeie Max? Bestill HER >>