De åtte mest overraskende årsakene til insomni og dårlig søvnkvalitet!

1744

En god natts søvn er helt avgjørende både for helse og velvære. Sliter du med mange søvnløse netter og hyppige oppvåkninger? Kan årsaken være en av de åtte vi har beskrevet nedenfor?

Du er deprimert
Depresjon påvirker ikke bare humør og appetitt, men også søvn. Noen som lider av depresjon rapporterer at de alltid er sliten og sover overdrevent mye, mens andre ikke får sove i det hele tatt. Depresjon er altså ikke noen uvanlig årsak til søvnløshet.

Du gjør for mye før sengetid
Ifølge en undersøkelse utført av National Sleep Foundation, gjør rundt 60 prosent av befolkningen husarbeid iløpet av den siste timen før sengetid. I tillegg gjør folk arbeidsrelaterte oppgaver, tar seg av barn, og gjør andre aktiviteter med andre familiemedlemmer.

Hvis du har noe å gjør helt frem til det øyeblikket du skal legge deg, kan det bli vanskelig å sove. Ta deg fri fra alt den siste timen før du legger deg. Da får hjernen tid til å gire ned og gjøre seg klar til å sove.

Hormonene dine er i ubalanse
Hormonelle forandringer kan påvirke søvnkvaliteten. Kvinner for eksempel, er mer utsatt for dårlig søvn rundt menstruasjonen, noe som skyldes både smerter og hormonelle endringer.

Graviditet kan også forstyrre søvnsyklusen da produksjonen av hormonet progesteron øker. Rett før overgangsalderen kan man også oppleve nedsatt søvnkvalitet som følge av endringer i kroppens kjemi.

Du røyker
Det finnes hundrevis av gode grunner til å slutte å røyke, og dårlig søvn er bare én av de. Nikotin er et stimulerende stoff som holder deg våken lenger. Og siden du ikke får i deg mer nikotin mens du sover, kan det hende at du får abstinenssymptomer iløpet av natten, noe som også forstyrret søvnen.

Du tar middagshvilen for sent på dagen
Vi kan alle være enige i at det er deilig å ta seg en aldri så liten lur på sofaen etter middag. Men her må man passe på at man ikke legger seg nedpå for sent på ettermiddagen, og at man ikke blir liggende for lenge.

Den biologiske klokken din er på villspor
Hvis du er våken til sent på natten i helgene, kan det fort bli vanskelig å finne tilbake til den vanlige døgnrytmen når mandagen kommer. Prøv derfor å unngå å sove til altfor langt utpå dagen i helgene.

Du er avhengig av teknologi
Nyere teknologi har uten tvil gjort mange aspekter av livene våre mye enklere, men alt har sin pris. Ting som tv, datamaskin, nettbrett og mobiltelefoner har alle sine praktiske fordeler, men kan ødelegge nattesøvnen totalt. Prøv derfor å unngå å bruke ting med skjerm i en time eller to før du legger deg.

Du drikker for mye koffein
De aller fleste liker å starte dagen med en kopp kaffe. Det både smaker godt og virker oppkvikkende. Men vær forsiktig med å drikke koffeinholdig drikke, spesielt sent på dagen og kvelden. Hvis du drikker for mye koffein for sent på dagen, blir svært vanskelig å sovne.

Anbefalt produkt:

Somnax er et kosttilskudd for bedre søvn. Den inneholder en rekke virkestoffer som sammen utgjør et unikt kosttilskudd for deg som plages med søvn og døgnrytme!

Virkestoffene i Somnax har flere fordeler:
Melatonin
Melatonin er et hormon som dannes naturlig i kroppen i forbindelse med søvn og døgnrytme. Det kan bidra til å redusere innsovningstiden og forbedre søvnkvaliteten, og er ikke vanedannende.

Rosenrot
Somnax inneholder også ekstrakt av rosenrot. Rosenrort har tradisjonelt gjennom historien blitt brukt mot stress.

Lavendelolje og sitronmelisseolje
Lavendelolje og sitronmelisse har tradisjonelt blitt brukt i naturmedisin som beroligende, avslappende og søvnfremmende.

B-vitaminer
Somnax inneholder vitamin B1, B2, B3, B5, B6 og B12. Disse har en rekke funksjoner i kroppen, blant annet knyttet til nervesystemet og energiomsetning.

Du kan lese mer om Somnax, og bestille en prøvepakke her >>