Smarte proteiner gir vektnedgang i studier!

2324

Studier viser at hydrolyserte fiskeprotein kan være et vidundermiddel.

Overvekt er et økende problem, og sykdommer tilknyttet dette står for nesten halvparten av sykdomsbelastningen verden over. Det enkle svaret på hvorfor det er sånn, er at man spiser flere kalorier enn man forbrenner. Løsningen er nødvendigvis ikke like enkel.
Mange leter etter hjelpemidler som får dem et stykke på vei, øker motivasjonen og faktisk har effekt.

Studier gjort hos NIFES (Nasjonalt Institutt for ernærings- og sjømatforskning) viser at ingredienser fra fiskeråstoff kan hjelpe til å øke forbrenningen, slik at mindre av energien går til lagringsfett.

Går løs på det farlige magefettet

Det nevnte studiet ble utført ved hjelp av et diettforsøk med rotter, og resultatet var oppløftende. Dyrene som ble fôret med hydrolysert lakseprotein la mindre på seg enn rotter som fikk andre typer protein. At proteinet er hydrolysert vil si at det er brutt ned i mindre biter.

Proteinet gikk særlig løs på det farlige magefettet, i tillegg til at dietten førte til en reduksjon av triglyserid i blodet som igjen reduserer faren for hjerte- og karsykdommer.

Måten fiskeproteinet er spaltet på og innholdet av aminosyrer gjør at kroppen tolker proteinet som «ferdigfordøyd». Det tar derfor kort tid fra man inntar kapselen til opptak, noe som er ypperlig for dem som er opptatt av muskelvekst og trening.

Øker muskelveksten

I et annet forsøk gjort ved Universitet i Bergen var totalt 12 overvektige rotter med i et fireukers-forsøk. Mens den ene gruppen fikk hundre prosent av sitt daglige proteininntak fra melkeprotein, fikk den andre 25 prosent fiskeprotein – og her oppdaget man helseforskjeller på gruppene.

De som fikk fiskeprotein vokste raskere, men hadde samme fettprosent og muskelmasse relativ til kroppsvekten. Dette studiet underbygger også påstanden om at man faktisk bør spise fisk jevnlig, og helst rundt 30 gram hver dag, for optimal effekt av fiskeproteinet. Fiskeprotein er altså en ingrediens som viser tydelig effekt når det inntas jevnlig.

Overvektige personer spiser i snitt for lite protein, og så mye protein som mulig bør komme via vanlig kosthold. Et tilskudd kan likevel være nyttig for å sikre at man får i seg nok hver eneste dag.

Protein er ikke bare protein

Det snakkes mye om ulike typer karbohydrater og fett og hvilke som er sunne og ikke sunne.
Men når det kommer til protein bør faktisk 10 til 20% av energien komme fra protein.
Hvilke proteiner vi da får i oss, blir derfor helt essensielt.
– Hvordan proteinene brytes ned i tarmen spiller også en rolle.
Det er funnet ut via studier at fiskeproteiner brytes ned til sunne peptider som vi har vist seg å stabilisere blodtrykk og har antioksidantegenskaper.

Protein fra laks er rene kinderegget

Via studier har man funnet ut at personer som spiser fiskeprotein fra laks får økt sukkertoleranse og kolesterolverdiene stabiliserer seg. Fiskeproteinet vil også bidra til å redusere fettmengden i kroppen og muskelmassen vil øke. Og dette skjer bare ved å ta et kosttilskudd i tillegg til sitt vanlige matinntak.

Fiskeprotein fra laks bidrar altså til økt forbrenning, senke blodtrykk, reduserer risiko for diabetes og gir mer energi og overskudd i hverdagen.
Fiskeprotein er rett og slett et vidundermiddel!

Anbefalt produkt med fiskeprotein:
– HydroProt

HydroProt består av 94% hydrolyserte fiskeproteiner.
Årsaken til at Hydroprot har så høyt proteininnhold er at det utelukkende er laget av fiskekjøtt (avskjær fra laksefileter).
Proteinet i Hydroprot er hydrolysert, noe som betyr at det taes mer effektivt og raskere opp av kroppen enn om du spiser vanlig fisk.

Du kan lese mer om Hydroprot, og bestille en prøvepakke til halv pris her >>