Enkle tips for å komme i bedre form

1257

Kom i form med våre enkle og effektive tips! Året 2022 kan være inngangsporten til en bedre hverdag med mer energi og overskudd. En sunn livsstil trenger ikke å være så avansert!

Små justeringer

Både trening og et sunt kosthold bidrar til god helse på mange områder. Likevel kan det være vanskelig da mange starter for brått og går for hardt ut.
Dette kan raskt gjøre at man:
1) Ikke greier å opprettholde den nye livsstilen over tid.
2) At man ikke kommer i gang da tanken i seg selv blir for overveldende.

Det er viktig å huske på at kun små forandringer vil bidra i positiv retning. Små kostholdsendringer, korte treningsøkter og små endringer i hverdagsvaner. Har man et generelt dårlig kosthold eller ikke trener i det hele tatt, er det lite som skal til for at man merker at både energinivå, kondisjon og livet generelt blir bedre. Gjør derfor små justeringer i hverdagen.

Kom i form med små kostholdsjusteringer

Mat fungerer både som kroppens drivstoff og byggeklosser, og et godt sammensatt kosthold er derfor viktig uansett hvilke mål man har.

Et kosthold med mye usunn mat vil bidra til at man føler seg mer sliten og uopplagt. Mange tenker ikke på hva de får i seg i løpet av en dag, eller en uke. Dette kan være problematisk da det er en sjanse for at man går glipp av viktige næringsstoffer.

Kostholdet er spesielt viktig hvis man trener i tillegg. Når man trener bruker kroppen mer energi enn normalt, og dermed er det viktig med tilførsel av energi i form av både karbohydrater, sunt fett og proteiner. Ønsker man å bygge litt muskler er det helt nødvendig med tilstrekkelig energi. Et sunt og variert kosthold vil dermed være viktig.

Har du et usunt kosthold og et ønske om å få mer energi og overskudd, vil også små justeringer hjelpe på. Man må ikke legge om alle kostholdsvanene sine – det kan for noen være vanskelig. Forslag til små grep kan være:

 • Bytt ut noen usunne måltider med sunnere og mer næringsrike alternativer:
  Laks med tilbehør, kyllingwok med grønnsaker, fullkornswrap med fiskepinner, mango og avokado.
 • Bytt ut brus med smoothies i ukedagene.
  Smoothien kan være en fantastisk god næringsbombe. I smoothien kan du ha i akkurat det du ønsker og både yoghurt, frukt og bær passer godt.
 • Bestem deg for at godteri og potetgullet hører helgene til.
  Usaltede nøtter kan være et godt alternativ i ukedagene.
 • Legg til minst én fiskemiddag i uken.
  Fisk inneholder gode næringsstoffer inkludert sunne fettsyrer og omega-3. Norske Myndigheter anbefaler også økt inntak av fisk.
 • Lag næringsrike frokoster.
  Frokosten danner grunnlaget for resten av dagen. Sørg for å få i deg en sunn og næringsrik frokost. Gjerne hver dag, men alt vil hjelpe på. Havregrøt med for eksempel banan og bær er et raskt og enkelt alternativ.

Kom i form med fysisk aktivitet og trening

Fysisk aktivitet har en stor betydning for helsa og er fordelsmessig av en rekke ulike grunner. Ved jevnlig fysisk aktivtet vil man få mer energi og overskudd, det vil virke positivt på den psykiske helsen og ha en rekke fordeler for den fysiske helsen.

Før man kommer i gang kan bare tanken på trening gjøre en sliten og dørstokkmila virker uendelig lang. Dette er ofte forbundet med at man setter for høye krav til seg selv og tror at man må på treningssenteret og trene hardt i flere timer i uken for at det skal være noen vits i det hele tatt. Dette er feil! Er man utrent og ønsker å komme i bedre form hjelper det meste av fysisk aktivtet på. Styrketrening kan gjøres på stuegulvet og kondisjonstrening kan gjøres utenfor huset eller på tur.

Hvis man ikke har noe ønske om å begynne å trene, men likevel ønsker å være litt fysisk aktiv, er det flere grep man kan gjøre:

 • Velge trappa i stedet for heisen.
 • Gå eller sykle i stedet for å kjøre eller ta kollektiv transport.
 • Hoppe av bussen et stopp før man egentlig skal av, eller parkere litt lengre unna inngangsdøra til hjemmet, jobb eller kjøpesenteret.
 • Gå en tur hver dag eller noen dager i uken.

Hvis du på en annen side ønsker å bygge litt muskler eller øke kondisjonen, bør du trene regelmessig ca 2-3 treningsøkter i uken som er en fin start.

Fiskeproteiner kan bidra til vektnedgang

Studier gjort hos NIFES (Nasjonalt Institutt for ernærings- og sjømatforskning) viser at hydrolysert lakseprotein kan hjelpe til å øke forbrenningen, slik at mindre av energien går til lagringsfett. At proteinet er hydrolysert vil si at det er brutt ned i mindre biter.

Proteinet gikk særlig løs på det farlige magefettet, og førte til en reduksjon av triglyserid i blodet som igjen reduserer faren for hjerte- og karsykdommer.

Måten fiskeproteinet er spaltet på og innholdet av aminosyrer gjør at kroppen tolker proteinet som «ferdigfordøyd». Det tar derfor kort tid fra man inntar kapselen til opptak, noe som er ypperlig for dem som er opptatt av muskelvekst og trening.

Via flere studier har man funnet ut at personer som spiser fiskeprotein fra laks får økt sukkertoleranse og kolesterolverdiene stabiliserer seg. Fiskeproteinet vil også bidra til å redusere fettmengden i kroppen og muskelmassen vil øke. Og dette skjer bare ved å ta et kosttilskudd i tillegg til ditt vanlige matinntak.

Oppsummering

Dersom man ønsker å komme i form bør man ta tak i både kosthold og fysisk aktivitet. Kun små endringer i trenings- og spisevaner vil være positivt og vil kunne gi en rekke fordeler både for den fysiske og psykiske helsen. I tillegg kan et kosttilskudd med fiskeprotein fra laks bidra til økt forbrenning, senke blodtrykk, redusere risiko for diabetes og gir mer energi og overskudd i hverdagen.

Anbefalt produkt med fiskeprotein:
– HydroProt

HydroProt består av 94% hydrolyserte fiskeproteiner.
Årsaken til at Hydroprot har så høyt proteininnhold er at det utelukkende er laget av fiskekjøtt (avskjær fra laksefileter).
Proteinet i Hydroprot er hydrolysert, noe som betyr at det taes mer effektivt og raskere opp av kroppen enn om du spiser vanlig fisk.

Du kan lese mer om Hydroprot, og bestille en prøvepakke til halv pris her >>