Ta gurkemeie hver dag og få disse fordelene!

4951

Curcumin (gurkemeie) er kjent for sin gode virkning på blant annet muskler og ledd. Forskning tyder på at det er flere fordeler med gurkemeie enn man først trodde. Studier tyder på at gurkemeie har både fysiske og psykiske fordeler på en rekke områder.

Styrker immunforsvaret

Gurkemeie inneholder mye lipopolysakkarid, som har soppdrepende, antivirale og antibakterielle egenskaper. Regelmessig inntak av gurkemeie kan derfor både styrke immunforsvaret, og lindre symptomer ved forkjølelse og influensa.

Betennelsesdempende

Av fordeler med gurkemeie er den mest kraftfulle egenskapen til curcumin evnen til å kontrollere betennelse. En studie evaluerte flere ulike betennelsesdempende stoffer. Resultatet ble publisert i journalen Oncogene og viste at curcumin er blant de mest effektive betenneslesdempende stoffene i verden.

Depresjon

Studier viser at gurkemeie er svært effektivt for å redusere symptomer på depresjon. De sterke antioksidantene i krydderet (roten) skal kunne bidra til å lette på humøret og redusere symptomer knyttet til depresjonen.

Naturlig smertelindring

Det har blitt gjort flere studier på gurkemeies evne til å lindre smerter. Studier gjort på både mennesker og dyr tyder på at gurkemeie kan være en naturlig smertelindrer.

Lindrer leddgikt

Gurkemeie kan lindre effektivt smerter ved slitasjegikt, revmatoid artritt og andre leddplager.

Kolesterol

En studie fant at curcumin kunne sammenlignes med et gitt legemiddel for å redusere oksidativt stress og betennelse ved behandling av høyt kolesterol hos mennesker. Gurkemeie senker kolesterolet og bryter ned fett, og vil dermed bidra til å redusere risikoen for hjerterelaterte sykdommer.

Av-gifter kroppen

Hver dag blir vi utsatt for miljø- og diettrelaterte giftstoffer, også kjent som xenobiotika. Dette er kjemiske substanser som ofte assosieres med økt mengde betennelse. Studier viser at gurkemeie til en viss grad, har evnen til å av-gifte kroppen .

Gurkemeie for huden

Det har vist seg at gurkemeie er bra for huden og effektivt ved behandling av visse hudproblemer.

Best effekt kombinert med bioperine

Hjelpestoffet bioperine er et ekstrakt av svart pepper. Bioperine skal ha den egenskapen at det øker biotilgjengeligheten til andre virkestoffer i kroppen, og dermed gjør at disse taes bedre opp.

Det er gjort flere studier på bioperine og curcumin, og resultatene lover veldig godt. I en klinisk studie gjennomført ved St. John’s Medical College i India i 1997 så de på kombinasjonen bioperine og curcumin. Resultatet av studien viste at bioperine hadde en viktig rolle i å øke kroppens opptak av gurkemeie.

Hvordan innta gurkemeie?

Hvis man ønsker å dra nytte av de gode egenskapene til gurkemeie og curcumin, kan du innføre krydderet i kostholdet på flere måter. Det finnes mange oppskrifter med gurkemeie både i mat og drikke. Gurkemeie som kosttilskudd er også effektivt da det ofte inneholder større mengder med konsentrert curcumin.

Superdrikk med gurkemeie

Denne oppskriften skal være brukt i tradisjonell østlig medisin og være en boost for helsa.

Ingredienser:
5 gulrøtter
2 sitroner
1 appelsin
1 agurk
5 cm ingefær
1 ss gurkemeie i pulverform

Fremgangsmåte:
Skrell sitroner, appelsin, ingefær og gulrøtter.
Kjør alle ingrediensene i en blender til du har fått en juice.
Tøm over i glass og drikk.

Anbefalt kosttilskudd med gurkemeie:

Gurkemeie Max kosttilskudd inneholder gurkemeie (curcumin), ingefær og bioperine.
Les mer om Gurkemeie Max HER >>