Får du ikke sove om natten? Årsaken er antagelig en av disse 6 tingene!

3299

Å ikke få til å sove er noe av det mest frustrerende som finnes. Man vet at man må stå opp tidlig for å komme seg på jobb neste morgen, men klarer bare ikke å sove. Hva gjør man da?

Vel, det første man må gjøre er selvfølgelig å finne ut hvorfor man ikke får sove. Det kan være en rekke forskjellige årsaker, men her har vi laget en oversikt over de mest vanlige.

Du er sulten
Mange føler seg småsultne like før leggetid, men velger å ikke spise nettopp fordi de snart skal legge seg – eller i frykt for å legge på seg uønsket vekt. Men det sier seg selv at det kan bli ubehagelig å sove på tom mage.

Løsningen kan være å spise bedre gjennom hele dagen, slik at du ikke føler deg sulten like før du skal legge deg.

Du har drukket alkohol
Selv om alkohol kan virke avslappende og sløvende, forstyrrer det den naturlige REM-syklusen. Så selv om man sover tungt etter man har drukket alkohol, sover man ikke nødvendigvis godt. Løsningen på dette problemet er enkel: ikke drikk alkohol rett før du skal legge deg!

Tankene raser gjennom hodet
Opplever du ofte at du er søvnig helt til du legger hodet på puta? Mange sliter med å sove som følge av at de ikke klarer å slappe av mentalt. Tusenvis av tanker raser gjennom hodet, noe som naturligvis gjør det svært vanskelig å sove.

Det kan være mange årsaker til at tankene tar over, så løsningen kan variere – men litt meditasjon og noen rolige pusteøvelser skal hjelpe med å roe ned ting.

Et produkt som har blitt veldig populært i det siste, og som inneholder mange naturlige ingredienser, er Somnax. Dette produktet er norskprodusert, og 100% naturlig. Produktet inneholder ekstrakt av sitronmelisse, humle og kamomille, som er tradisjonelt brukt i urtemedisin for å bedre søvn. I tillegg inneholder også Somnax magnesium, som er kjent for sine søvnfremmende egenskaper.
Akkurat nå kan du prøve Somnax helt gratis, slik at du kan prøve selv om det fungerer for deg.

Du har øynene klistret til skjermen
Mange av oss bruker store deler av dagen på å se på en skjerm. Enten det er mobiltelefonen du alltid har i lomma, datamaskinen på kontoret, eller TV-en hjemme. Lys, både naturlig og kunstig, lurer hjernen til å redusere produksjonen av melatonin, noe som kan gi dårligere nattesøvn.

Løsningen på dette er å unngå skru av alle skjermer, minst en time før du skal legge deg. Det hjelper også å stenge ut så gardiner og blokkere så mye naturlig lys som mulig.

Samboeren din snorker
Har samboeren din noen gang klaget på at du snorker? Eller har du våknet midt på natten av høylytt snorking fra siden av deg? Det kan være søvnapnè.

Det kan være vanskelig å finne ut om man har søvnapnè selv, da de fleste symptomene kommer når man sover, men snorking, pauser i snorkingen, og gisping etter luft er symptomer som kan indikere søvnapnè.

Løsningen på snorking kan være produkter laget for å motvirke snorking, som nesespray, strips, plaster og spesialputer. Men hvis du mistenker at du eller partneren din har søvnapnè, ta kontakt med en søvnspesialist.

Et produkt som har blitt veldig populært i det siste er Somnax.

Somnax er et kosttilskudd for bedre søvn. Den inneholder en rekke virkestoffer som sammen utgjør et unikt kosttilskudd for deg som plages med søvn og døgnrytme!

Virkestoffene i Somnax har flere fordeler:
Melatonin
Melatonin er et hormon som dannes naturlig i kroppen i forbindelse med søvn og døgnrytme. Det kan bidra til å redusere innsovningstiden og forbedre søvnkvaliteten, og er ikke vanedannende.

Rosenrot
Somnax inneholder også ekstrakt av rosenrot. Rosenrort har tradisjonelt gjennom historien blitt brukt mot stress.

Lavendelolje og sitronmelisseolje
Lavendelolje og sitronmelisse har tradisjonelt blitt brukt i naturmedisin som beroligende, avslappende og søvnfremmende.

B-vitaminer
Somnax inneholder vitamin B1, B2, B3, B5, B6 og B12. Disse har en rekke funksjoner i kroppen, blant annet knyttet til nervesystemet og energiomsetning.

Du kan lese mer om Somnax, og bestille en prøvepakke her >>