Føler du deg oppblåst? Da er det antagelig på grunn av en av DISSE 10 årsakene!

7135

Å være oppblåst er fryktelig ubehagelig. Magen føles full og hoven, og ofte er det smertefullt også. Det er irriterende og kan virkelig ødelegge humøret.

Men det som er mest irriterende er at det er så vanskelig å finne ut nøyaktig hvorfor man føler seg oppblåst – noe som gjør det vanskelig å få gjort noe med det. Derfor har vi laget en liste over vanlige årsaker til oppblåsthet, for å hjelpe deg litt på veien.

Du spiser for fort
Å spise for fort er nesten en sikker måte å bli oppblåst på. Når man spiser fort, har man en tendens til å inhalere mye luft, og ikke tygge maten godt nok. Dette resulterer i mye luft og store matbiter i magen.

Ta deg god tid når du spiser. Tygg maten godt og pust rolig. Å spise sakte vil også gi kroppen mer tid til å kjenne når den er mett, slik at du unngår å overspise – noe som også kan føre til oppblåsthet.

Du spiser for mye meieriprodukter
Du visste kanskje ikke at 3 av 4 mennesker egentlig ikke tåler meieriprodukter? Hvis du har problemer med å fordøye laktose, eller er allergisk mot proteinet casein, kommer du til å føle deg oppblåst av meieriprodukter.

Du spiser for mye gluten
Gluten er et protein som finnes i for eksempel hvete, bygg og rug. For enkelte kan inntak av gluten utløste antistoffer som angriper tynntarmen. noe som fører til ubehagelig oppblåsthet.

Prøv med helsekost
Helsekost har vært redningen for mange som sliter med oppblåst mage, spesielt produktet Magimax. Dette er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser. Magimax inneholder hyllebær, fennikel ryllik og kalsium.
Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen.
Kalsium kan bidra til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.

Du spiser for mye sukker
Bearbeidet mat inneholder ofte sukkerartene Sorbitol og fruktose. Kroppene våre sliter med å fordøye disse sukkerartene, som medfører store belastninger på fordøyelsessystemet vårt. Begrens inntak av ting som tyggegummi, godteri og brus.

Du spiser for mye rødt kjøtt
Proteinet som finnes i rødt kjøtt er veldig tungt for kroppene våre å fordøye, noe som ofte fører til oppblåsthet. Derfor kan det være lurt å spise mer lyst kjøtt, som kylling og fisk.

Du tilbereder maten din feil
Rå mat inneholder mye næring, men er også vanskelig for kroppen å fordøye – som kan føre til oppblåsthet. Når vi tilbereder maten mykner fibrene og proteinene i maten, noe som gjør det enklere for kroppen å fordøye. Da er det mindre sannsynlig at kroppen produserer gass, og at du føler deg oppblåst.

Du er stresset
Det er ikke bare mat og drikke som kan forårsake oppblåsthet. Stress har også en stor innvirkning på kroppen vår. Det kan skape uregelmessigheter i hva og hvordan vi spiser, noe som kan medføre oppblåsthet og ubehag.

Trening, meditasjon og musikk er tre veldig effektive hjelpemidler mot stress.

Du får ikke nok søvn
Søvnmangle påvirker kroppen vår på mange ulike måter. Blant annet frigjør kroppen stresshormonet kortisol når vi ikke har fått nok søvn, noe som kan forårsake oppblåsthet og forstoppelse.

Du drikker ikke nok vann
Når kroppen er dehydrert, gjør den alt den kan for å holde på det den har av væske. Start dagen med et stort glass sitronvann. Det sørger for at kroppen er godt hydrert, og sitronen hjelper fordøyelsen.

Du spiser for mye salt
Inntak av for mye salt resulterer i det samme som når du ikke drikker nok vann: kroppen gjør alt for å holde på væske. Dette er en stor påkjenning for kroppen, som kan medføre oppblåsthet. Løsningen er enkel: bruk mindre salt, drikk mer vann.

Berit:
Hadde ikke så store forventninger, men dette funker kjempebra for meg. 

Wenche:
Magimax er helt fantastisk fått et nytt liv etter jeg prøvde denne.

Janne:
Prøv dette. Har slitt i alle år. Nå er jeg 65 og endelig fått hjelp.


Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.