6 ting som skjer med kroppen din hvis du spiser gurkemeie hver dag

3747

Gurkemeie har blitt brukt av mennesker i over 4000 år, til å behandle en rekke ulike problemer. Studier har vist at gurkemeie kan bekjempe infeksjoner, redusere betennelser og lindre fordøyelsesproblemer.

Planten, som tilhører ingefærfamilien, kommer opprinnelig fra sørvest India. Den brukes ofte som krydder i ulike matretter i India, Bangladesh og Pakistan.

Men gurkemeie er også en av verdens gamleste urtemedisiner, og har blitt brukt i Asia i tusenvis av år. I nyere tid har gurkemeie blitt forsket på og studert, og medisinske fagfolk at kommet frem til følgende fordeler ved å innta gurkemeie jevnlig:

Demper betennelse
Gurkemeie antas å være sterkt anti-inflammatorisk. Planten inneholder over to dusin anti-inflammatoriske stoffer. Det mest kjente er Curcumin.

Dr. James Duke, en godt kjent og respektert etnobotanist, publiserte sine funn om gurkemeie i American Botanical Council.

Etter å ha gjennomgått over 700 studier, konkluderte Duke med at gurkemeie utkonkurrerer mange apotekprodukter.

Kan bidra til å redusere risikoen for kreft
Samtidig som studier antydet at gurkemeie kan vær effektivt i kampen mot kreft, har ulike labratorieforsøk gitt lovende resultater.
Forskere ved American Cancer Society har lagt merke til at curcumin «forstyrrer flere viktige molekylære veier i kreftens utvikling, vekst og spredning.»

Hjelper mot enkelte fordøyelsesproblemer
Gurkemeie hjelper fordøyelsen og lindrer fordøyelsesrelaterte problemer.
På grunn av de anti-inflammatoriske egenskapene kan gurkemeie derfor hjelpe mot enkelte fordøyelsesproblemer.

En studie utført ved University of Maryland Medical Center viste at gurkemeie kan være effektivt i behandlingen av forstoppelse og ulcerøs kolitt. Studien fant også ut at curcumin stimulerer galleproduksjonen i galleblæren, som antas å forbedre fordøyelsen.

Forbedrer hjernens helse
En av gurkemeies kraftigste helsemessige fordeler, er effekten den har på kognisjonen vår. Forskere mener at curcumin hjelper oss å forbedre evnen til å lære. Gurkemeie kan dermed også hjelpe mot nevrodegenerative tilstander, som for eksempel demens og Alzheimers.

Forbedrer hjertets helse
Gurkemeie bidrar også til bedre hjertehelse. I den samme studien ved University of Maryland, kom forskere fram til dette ved å studere curcumins effektive plakkfjerningsegenskaper. Plakk som samler seg i arteriene kan føre til hjerteinfarkt eller andre hjerterelaterte problemer.

Curcumin bidrar også til å redusere det dårlige kolesterolet, og kan dermed forhindre blodpropper.

Lindrer symptomer ved leddgikt
Igjen er det gurkemeiens anti-inflammatoriske egenskaper som gjør jobben. I en studie publisert i US National Library of Medicine and National Institutes of Health, fikk pasienter med leddgikt implementert gurkemeie i kostholdet sitt. Resulatet var reduksjon i ømhet .

Ønsker du å prøve et helsekostprodukt som
inneholder gurkemeie (curcumin)?
Da bør du prøve helsekostproduktet Gurkemeie Max.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakker til halv pris til nye kunder!