Føler du deg ofte oppblåst? Da kan disse mat- og drikkevarene være løsningen!

4951

Oppblåst mage kan komme av alt fra fordøyelsesproblemer og feil kosthold, til menstruasjon og stress. Men uansett hva årsaken er, er det alltid like ubehagelig.

Hva du spiser og drikker kan være en del av problemet, men det kan også være løsningen. Hvis du føler deg litt oppblåst kan du prøve følgende mat- og drikkevarer for å lindre oppblåstheten og ubehaget:

Sitronvann
Mange har en tendens til å drikke mindre vann når de føler seg oppblåst da det rett og slett kan føles veldig ubehagelig, men faktisk bør man gjøre det motsatte. Væskeretensjon er en vanlig årsak til oppblåsthet, som vanligvis kommer av for stort inntak av salt mat, som gjør at kroppen tviholder på det den har av væske. Da hjelper det faktisk å drikke mye vann, slik at man får skyllet ut overflødig salt. Med litt sitron i vannet får du en frisk smak, i tillegg til at sitronen er vanndrivende.

Selleri
Selleri har vist seg å være en av fordøyelsessystemets gode venner, da det regulerer fordøyelsen og reduserer produksjon av gass. Selleri inneholder også mye vann, noe som gjør at den er effektiv mot oppblåsthet som følge av væskeretensjon også.

Vannmelon
Alle slags meloner er gode for helsen, men vannmelonen er den som virker desidert best mot oppblåsthet, hovedsaklig fordi den består av 92 prosent vann. Vannmelon er dessuten også naturlig vanndrivende og en god kilde til kalium, som nøytraliserer saltet i kroppen.

Gurkemeie og rosmarin
Rosmarin har blitt brukt mot blant annet halsbrann, hodepine, tannpine og høyt blodtrykk, men denne fine busken kan også hjelpe fordøyelsen. Gurkemeie er også ypperlig da det lindrer kramper og inflammasjoner i fordøyelsessystemet.

Bønner og linser
For mange er det høyt inntak av salt og lavt inntak av kalium og fiber som fører til oppblåsthet. Linser inneholder rikelig med fiber og kan derfor gjøre susen. Mange typer bønner inneholder mye kalium, som også hjelper mot oppblåsthet. Pass dog på at du ikke spiser for mye bønner og linser, da for mye fiber kan føre til forstoppelse og dermed også oppblåsthet.

Yoghurt
Ubalanse mellom «gode» og «dårlige» bakterier i tarmen kan også forårsake oppblåsthet. Derfor kan yoghurt, som inneholder «gode» bakterier, være løsningen. Yoghurt inneholder dessuten også kalium, som hjelper kroppen å nøytralisere natrium.

Ingefær
Fersk ingefær kan hjelpe mot oppblåsthet, så vel som en rekke andre mageproblemer. Ingefær inneholder stoffene gingerol og shogaol, som har vist seg å redusere produksjon av gass, samt hjelpe til med å frigjøre gasser.

Asparges
Takket være aminosyren asparagin er asparges svært vanndrivende, og derfor veldig effektiv mot væskeretensjon. Når man spiser mye asparges kan urinen få en veldig distinkt lukt, men det er vel å foretrekke fremfor oppblåst mage?

Bananer
Vi har tidligere nevt at kalium hjelper mot oppblåsthet, og det er nettopp derfor du bør spise bananer hvis du føler deg oppblåst. Bananer inneholder mye kalium! Salt dehydrerer kroppen og gjør at den holder på det den har av væske, mens kalium har motsatt effekt.

Ananas
I tillegg til å smake utrolig friskt, inneholder ananas enzymet bromelain. Dette enzymet hjelper kroppen å bryte ned proteiner som vanligvis skaper trøbbel for fordøyelsessystemet og forårsaker oppblåsthet.Anbefalt produkt:

Prøv helsekostproduktet: Magimax
Tusenvis av nordmenn bruker helsekost mot oppblåsthet. Et produkt som trygt kan anbefales er Magimax, som inneholder hyllebær, fennikel, ryllik og kalsium.
Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen.
Kalsium bidrar til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.