Plages du av mye luft i magen? Her er 10 matvarer som kan motvirke den kjipe følelsen!

3014

Alle kommer på et eller annet tidspunkt i livet til å føle at de har litt for mye luft i magen, noe som overhode ikke er en behagelig følelse.

Noen er så heldige at oppblåstheten passerer iløpet av noen timer eller en dag, mens det for andre er et mye større problem. Årsakene til at man kan føle seg oppblåst er mange, og det kan derfor være vanskelig å finne riktig løsning. Ofte er det kostholdet som er problemet, så det kan være greit å vite hva man bør og ikke bør spise når man er oppblåst.

Derfor har vi laget en oversikt over matvarer som hjelper mot oppblåsthet:

Yoghurt
Yoghurt er fullpakket med gode bakterier som hjelper fordøyelsessystemet og lindrer betennelser.

«Probiotika er en stor del av tarmens helse, spesielt når man sliter med gass og oppblåsthet.» sier ernæringsfysiologen Jessica Cording.

Hvis du velger gresk yoghurt får du også i deg mye mer protein, samtidig som du reduserer karbohydrater.

Ingefær
Ingefær er en av de eldste naturmedisinene som finnes, da den har blitt brukt for sine antiinflammatoriske egenskaper i flere tusen år.

«Ingefær inneholder et enzym som heter zingibain, som hjelper fordøyelsessystemet å bryte ned proteiner.» sier Tara Coleman, klinisk ernæringsfysiolog i San Diego.

«I tillegg har den en fin, avslappende virkning på tarmene og lindrer betennelse i tykktarmen, noe som hjelper maten å passere gjennom fordøyelsessystemet enklere – og dermed reduserer produksjonen av gass.» sier Kristin Kirkpatrick ved Cleveland Clinic Wellness Institute.

Fennikel
Fennikel er naturlig vanndrivende, og kan derfor hjelpe mot oppblåsthet. Mange føler seg oppblåst på grunn av væskeretensjon, altså at kroppen gjør så godt den kan for å holde på det den har av væske. Da gjør det godt med en kopp fennikelte!

Bananer
Kalium er en stor superhelt når det gjelder å bekjempe oppblåsthet. Hvis du har spist mye mat med høyt innhold av sodium, kan man for bli oppblåst som følge av væskeretensjon. Da hjelper kalium kroppen å skille ut både natrium og overflødig væske, og reduserer dermed oppblåstheten.

Sitron
Et aldri så lite glass med sitronvann kan være på sin plass hvis du føler deg oppblåst. Syrligheten i sitronsaften er ganske lik den i magesyrene, noe som gjør at sitronsaften kan bidra til å lindre oppblåsthet og andre mageproblemer.

Cantaloupe
Ikke la deg lure av sødmen – de fleste meloner inneholder nesten bare vann (rundt 90 prosent). Derfor er cantaloupe, så vel som honning- og vannmelon, perfekt for å hydrere kroppen og redusere oppblåsthet.

Avokado
Hvis du er på lavkarbo-diett, er avokado perfekt for å redusere oppblåsthet. Avokado inneholder kalium og antioksidanter, og har litt færre karbohydrater enn bananer. I tillegg er avokado utrolig sunt og godt!

Asparges
Aminosyren asparagin er også vanndrivende, og bidrar dermed til å redusere væskeretensjon. Asparges inneholder dessuten også prebiotisk fiber, som er godt for bakteriene i tarmene og fordøyelsessystemet.

Kiwi
Disse superfruktene inneholder enzymet actinidin, som bidrar til en raskere fordøyelse. I tillegg inneholder mye kalium og fiber – og svært få kalorier!

Ananas
En annen vanndrivende frukt man kan spise for å bekjempe oppblåsthet er ananas. I tillegg inneholder ananas bromelain, et enzym som hjelper kroppen å bryte ned proteiner – som dermed fører til mindre gassproduksjon.


Sliter du fremdeles med magen kan du prøve helsekostproduktet Magimax
Tusenvis av nordmenn bruker helsekost mot oppblåsthet. Et produkt som trygt kan anbefales er Magimax, som inneholder hyllebær, fennikel, ryllik og kalsium.
Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen.
Kalsium bidrar til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.