Luft i magen? Løs problemet på 24 timer med disse 10 tipsene!

1901

Å føle seg oppblåst og forstoppet er ingen behagelig følelse, og dessverre kan det ofte være vanskelig å kvitte seg med den ubehagelige følelsen.

Det kan være mange ulike årsaker som gjør at man føler seg oppblåst, og det finnes derfor en rekke forskjellige løsninger også – men hvis du følger de 15 tipsene nedenfor, vil du med stor sannsynlighet føle deg bedre!

Drikk bare vann eller te

En av de mest vanlige årsakene til at man føler seg oppblåst, er at man ikke har drukket nok vann. Da jobber kroppen hardt for å holde på det den har av væske. Væskeretensjon fører til produksjon av gasser i fordøyelsessystemet. Hvis man drikker mye kullsyreholdig drikke kan man også få mye luft i magen.

Ta et epsombad

Å ta seg et varmt bad er jo avslappende i seg selv, men hvis du tilsetter litt epsomsalt til vannet kan det faktisk hjelpe mot oppblåsthet. Kroppen absorberer magnesium fra saltet, som hjelper kroppen å kvitte seg med overflødig væske den holder på.

Spis en banan

Bananer er fulle av kalium, et næringsstoff som hjelper kroppen å regulere væskebalansen. Kalium veier opp for det du har av natrium i kroppen, som er en vanlig årsak til væskeretensjon.

Unngå visse grønnsaker

Selv om alle grønnsaker generelt sett er sunne, er det ikke alle som bør spises når man føler seg oppblåst. Grønnsakene du bør unngå er såkalte «FODMAP» grønnsaker. FODMAP står for fermenterbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler. De inneholder karbohydrater og sukkerarter som er vanskelige for kroppen å fordøye, noe som resulterer i at det produseres gasser under fordøyelsen. Noen eksempler på slike grønnsaker er brokkoli, blomkål og kål.

Ikke tygg tyggegummi

Ett problem med å tygge tyggegummi, er at man svelger unødvendig mye luft – noe som naturlig nok forårsaker oppblåsthet. Dessuten inneholder de fleste tyggegummiene sukkerarter som ikke kan fordøyes av kroppen. Dette fører også til økt produksjon av gass, og en ubehagelig følelse av oppblåsthet.

Spis middag tidlig

Hvis du spiser middag tidlig, samtidig som du utsetter frokosten neste dag litt, kan du motvirke oppblåsthet. Dette fordi kroppen får en lengre periode uten noe mat å fordøye. Hvis det går minimum 12 timer mellom det siste måltidet om kvelden, og det første måltidet neste dag, får kroppen og fordøyelsessystemet god tid til å gjøre seg klar for en ny dag.

Spis en proteinrik frokost

Hvis du starter dagen med en stor og proteinrik frokost, slipper du at energinivået krasjer midt på dagen, og dermed sørger du for at du ikke trenger å ty til kjappe energipåfyll i form av prosessert mat med overflødig natrium.

Lag ingefær-te

En kopp med ingefær-te om morgenen kan også kjøre underverker. Ingefæren setter fart på fordøyelsen og hjelper kroppen å skylle ut toksiner. Ingefær har også antiinflammatoriske egenskaper, som kan lindre smerter i magen og kroppen forøvrig.

Spis små måltider

Spis mange små måltider gjennom dagen, istedet for å spise noen få store. Da vil fordøyelsen holdes i gang jevnt og trutt, istedet for at den går opp og ned som en berg-og-dalbane.

Ta deg god tid når du spiser

Det er fort gjort å hive innpå litt for fort, spesielt hvis man er veldig sulten og maten smaker fantastisk. Problemet er at man da svelger unødvendig mye luft, og det resulterer naturligvis i ekstra luft i magen. Det kan dessuten bli for mye for fordøyelsessystemet hvis man spiser for mye på kort tid, og hvis man ikke tygger maten godt nok.

Anbefalt produkt:

Magimax er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser.
Magimax inneholder hyllebær, fennikel og ryllik.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER