Dette skal til for å spise nok fisk

1458

Fisk er sunn og næringsrik mat som kan gi en rekke helsefordeler – deriblant lavere risiko for hjerte og karsykdommer.

Rådene slår fast at man bør spise 2-3 fiskemiddager i uken. Men selv ikke nordmenn, som i gjennomsnittet spiser mer sjømat enn de fleste europeere, klarer å få i seg den anbefalte mengden. Ved å spise fisk minst to ganger i uken, reduserer man risikoen for slag, hjertesykdom, og hjertesvikt betraktelig. For å oppnå en best mulig helseeffekt anbefales to-tre måltider med minimum 100 gram fisk per uke.

Her er fem tips for å få i seg nok fisk i løpet av uka:

1. Innfør to-tre faste dager i uken hvor det serveres fisk.

Planlegg måltidene og ha fiskepålegg tilgjengelig til enhver tid. Frokost og kveldsmat er måltid som for mange består av knekkebrød eller brødskiver. Sørg for at 2-3 av disse hver uke spises med fiskepålegg som makrell i tomat, fiskekaker, påleggslaks eller sild. Server gjerne med godt tilbehør som remulade, salsa eller barnas favoritt: ketsjup.

2. Bytt ut kjøttet med fisk.

Det finnes mye god mat som smaker like godt med fisk. Fiskeburger har allerede blitt en klassiker hos mange familier, og smaker fortreffelig enten om den har vært på grillen eller i steikepannen. Fisketaco med hjemmelagde fiskepinner, avokadorøre og kålsalat smaker minst like godt som den tradisjonelle tacoen, og er like barnevennlig med milde og gjenkjennelige smaker.

Tortilla fylt med laks, avokado, mango og tomatsalsa.

3. Fang din egen middag.

Det føles unektelig godt å servere noe man selv får på kroken.
Pakk sekken og sørg for å kle deg etter været – og ta med barn eller barnebarn ut for å fang egen middag. De yngste lærer kunsten å bruke en fiskestang, å sløye og ikke minst hvor maten kommer fra. I tillegg er det gratis og man får aktivitet på turen.

4. Server mat som ser bra ut.

Forskning viser at ernæring og kosthold har avgjørende betydning for barns vekst og utvikling, og at det er særlig viktig å tilrettelegge for at barn og ungdom har et variert og sunt kosthold. Barn som har et høyt sjømattilbud er både mer positiv til sjømat, særlig hvis det smaker og lukter godt, og har et fint utseende. Det sies at man spiser med øynene, og det gjelder også barn. Gi dem gode opplevelser fra starten, og eksponer dem for fiskeretter gang på gang uten å presse dem.

5. Lag mat sammen.

I en travel hverdag kan det være lurt å sette av tid til matlaging sammen i blant. Gjør måltid til en positiv opplevelse og noe man gjør sammen som en familie eller med venner. På disse dagene kan alle få komme med innspill om hvilket tilbehør som er godt, eller hvordan fisken skal tilberedes – og lære hvordan det gjøres.

Får du ikke nok fisk via kostholdet?

Hvis det blir vankelig med 2-3 fiskemiddager i uken, kan et kosttilskudd være et godt supplement til ditt kosthold.
Vi kan da anbefale HydroProt fiskeprotein.
HydroProt består av 94% fiskeproteiner fra norsk laks.
Fiskeproteiene er hydrolyserte, noe som betyr at de tas enklere og mer effektivt opp av kroppen enn om du spiser vanlig fisk.
Les mer om dette produktet HER.

Prøv selv, akkurat nå får du en prøvepakke til halv pris!