6 helsefordeler med å spise Boswellia Serrata (Ayurveda) hver dag.

6453

Boswellia serrata, også kjent som indisk røkelse, er en plante som har blitt brukt i tradisjonell medisin i århundrer. Det er kjent for sine helsefordeler og har blitt stadig mer populært som en naturlig tilnærming til å håndtere en rekke helseproblemer. Her er seks fordeler med å spise Boswellia serrata.

  1. Reduserer betennelse

En av de mest kjente fordelene med Boswellia serrata er dens evne til å redusere betennelse. Betennelse er kroppens naturlige respons på skade eller infeksjon, men når den blir kronisk, kan det føre til en rekke helseproblemer, inkludert hjertesykdom, diabetes og kreft. Boswellia serrata inneholder forbindelser som kan hjelpe med å redusere betennelse ved å hemme produksjonen av inflammatoriske stoffer i kroppen. Dette kan bidra til å lindre symptomer på en rekke betennelsesrelaterte tilstander, inkludert leddgikt, inflammatorisk tarmsykdom og astma.

  1. Lindrer smerte

Boswellia serrata har vist seg å ha smertestillende egenskaper. Det kan bidra til å lindre smerter forbundet med betennelse og har også vist seg å være effektivt mot kroniske smerter, inkludert ryggsmerter og hodepine. I en studie fant forskere at personer som tok Boswellia serrata i to måneder rapporterte en signifikant reduksjon i smerte og økt mobilitet sammenlignet med personer som tok placebo.

  1. Forbedrer fordøyelsen

Boswellia serrata kan også bidra til å forbedre fordøyelsen. Det kan hjelpe til med å lindre symptomer på fordøyelsesproblemer som irritabel tarmsyndrom og inflammatorisk tarmsykdom ved å redusere betennelse i fordøyelseskanalen. Det kan også bidra til å øke produksjonen av fordøyelsesenzymer, som kan hjelpe til med å fordøye mat mer effektivt.

  1. Beroligende effekt på hjernen og nervesystemet

Boswellia serrata har vist seg å ha beroligende egenskaper og kan hjelpe til med å lindre symptomer på angst og depresjon. Det kan også bidra til å forbedre hukommelsen og kognitiv funksjon. En studie fant at personer som tok Boswellia serrata hadde en signifikant reduksjon i angstsymptomer sammenlignet med personer som tok placebo.

  1. Potensielle anti-kreftegenskaper

Flere studier har vist at forbindelser i Boswellia serrata kan hemme veksten av kreftceller og indusere apoptose, eller celledød, i kreftceller. Selv om det fortsatt trengs mer forskning på dette området, kan Boswellia serrata være en lovende tilnærming til å bekjempe kreft og forbedre effekten av konvensjonell kreftbehandling.

  1. Forbedrer hjertehelsen

Reduserer kolesterolet og senker blodtrykket. Høyt kolesterolnivå er en av de største risikofaktorene for hjertesykdommer. Boswellia serrata har vist seg å redusere nivåene av dårlig kolesterol (LDL) i kroppen. En studie fant at personer som tok Boswellia serrata i 12 uker, hadde en betydelig reduksjon i LDL-kolesterol sammenlignet med personer som tok placebo.

Høyt blodtrykk kan føre til hjertesykdommer og andre helseproblemer. Boswellia serrata kan bidra til å senke blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdommer. En studie fant at personer som tok Boswellia serrata i 4 uker, hadde en signifikant reduksjon i systolisk og diastolisk blodtrykk sammenlignet med personer som tok placebo.


Som dere skjønner kan det være særdeles gunstig å innta et kosttilskudd som inneholder Boswellia serrata. Og det mest effektive produktet på markedet er Senior+ – Da får du i tillegg et tillegg et kosttilskudd som inneholder verdens sterkeste antioksidant Astaxanthin!

Prøv Senior+ med Boswellia serrata og får en prøvepakke til halv pris hvis du bestiller i dag!