Spiser du en banan til frokost, skjer dette med kroppen din!

12391

For mange er en banan en rask og enkel måte å få i seg mat om morgenen på, men dette vil gjøre at du blir trøtt og mer sulten.

Banan har et godt rykte da den inneholder store mengder kalium, fiber og magnesium.
Men en amerikansk kostholdsekspert ved navn Dr. Daryl Gioffre advarer mot å bruke banan som den eneste matvaren til frokost. Dette fordi den inneholder mye naturlig sukker.
Eksperten forklarer at du vil få en rask boost, men kort tid etterpå vil du bli trøtt og føle deg sulten igjen.

Han anbefaler å kombinere banan sammen med noe annet til frokost. Årsaken er at man da nøytraliserer de store mengdene syre som dannes når man får i seg sukkeret fra frukten.


Også her i Norge har bananen vært omdiskutert i flere år. Er du sulten på noe søtt, anbefales det å erstatt kaker og sjokolade med frukt. Men da gjerne unngå banan og druer. Men bananen bør ikke kuttes helt ut fra kostholdet vårt. Bananen har nemlig flere positive egenskaper som kroppen vår kan ha god nytte av.

4 positive ting du ikke visste om bananen:

Ernæringskilde
Bananer inneholder ekstremt mye næring. Den inneholder kalium, kalsium, mangan, magnesium, jern, folat, riboflavin og B6.

Regulere magen
Bananer inneholder både prebiotika og probiotika. Prebiotika er mat til probiotika og hjelper magen til holde de gode bakteriene som er nødvendige for riktig fordøyelse.


Bekjempe hjertesykdom
Antioksidanter som finnes i bananer har vist seg å bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom.

Søvnløshet
Forskning viser at bananer og søvn er forbundet med hverandre på grunn av deres ernæringsmessige fordeler.
Bananer kan hjelpe deg med søvnløshet. Så neste gang du har problemer med å sovne, så ta deg en banan.