Fiskeprotein – Den nye folkemedisinen mot livsstilssykdommer?

873

Visste du at fiskeproteiner kan være minst like viktig for kroppen som Omega 3? De siste årene har det vært forsket mye på fordelene med tilskudd av proteiner fra fisk og spesielt det som heter hydrolyserte fiskeproteiner. 

Hydrolyse

Når vi får i oss proteiner fra mat bryter kroppen vår ned disse til noe som kalles peptider i magen. Dette for at blodet skal klare å spre de raskt rundt i kroppen. Gjennom hydrolyseprosessen har man allerede brutt ned proteiner til peptider. Man får derfor optimal effekt av å spise disse, da kroppen ikke trenger tid på å bryte ned proteinene til peptider. Peptider er proteiner i konsentrert form. Optimalt og effektivt, rett og slett.

Protein fra laks er et vidundermiddel

Forklaringen på hvorfor laks er så sunt, hentes ofte fra omega 3 innholdet. Men nå ønsker flere ernæringsforskere å løfte frem proteinkvaliteten i laks og annen fisk. Laks inneholder høykvalitetsproteiner som gir alle de essensielle aminosyrene som kroppen trenger. Proteinene i laks kan bidra til redusert kolesterol, et balansert blodsukkernivå, muskelvekst, reparasjon av vev og andre viktige biologiske funksjoner.

Det har blitt forskret mye på fiskeproteiner de siste årene, og forskningen viset at det er en rekke helsefordeler med å spise hydrolyserte fiskeproteiner. Blant annet gav en studie som pågikk over 8 uker svært gledelige resultater. Her ønsket forskerne å finne ut hva som skjer hvis overvektige personer tar tabletter med fiskeproteiner i 8 uker. Det ble gitt 3 eller 6 gram protein hver dag, tilsvarende 15 og 30 gram fisk. Resultatet viste at de som spiste fiskeprotein, økte sukkertoleransen, fikk redusert kolesterolverdiene, fettmengden i kroppen ble redusert og de økte muskelmassen. Deltakerne reduserte altså sin risiko for type 2 diabetes. Og dette skjedde uten at de endret sitt vanlige matinntak.

– Fiskeprotein er som et vidundermiddel!


En annen studie viser at hydrolyserte fiskeproteiner fra laks kan være et viktig våpen i kampen mot fedme. Denne placebo-kontrollerte studien fant ut at de som fikk et tilskudd av fiskeproteiner på 16 gram hver dag i 42 dager fikk sin BMI redusert med nesten 6%. Når man får redusert fettprosenten i kroppen reduseres også nivået av noe som heter triglyserider. Dette bidrar blant annet til å redusere kolesterolverdiene.

Kroppen vår har to typer fettceller, hvite og brune. Funksjonen til de hvite fettcellene er å lagre energi, mens de brune cellene forbrenner fettceller for å holde kroppen varm. Inntak av fiskeproteiner vil øke dannelsen av de brune fettcellene og det forbrennes flere hvite fettceller. Dette vil ikke nødvendig vis føre til en ren vektnedgang, men siden det forbrennes mer fett, så bygger fiskeproteiner også muskler. Resultatet vil være lavere fettprosent og mer muskler.


Få en prøvepakke Hydroprot til halv pris her >>

Perfekt for de som trener aktivt

Peptider består av en kjede av aminosyrer som er bundet sammen. Proteiner bygger muskler og med hydrolyserte fiskeproteiner er jo proteinene allerede omgjort til peptider. Peptidene blir da raskt transportert rundt i kroppen gjennom blodet og ut til musklene.  Dette bidrar til optimal bygging, vedlikehold og restitusjon av muskler.

Gir økt lykkefølelse

En litt overraskende effekt av å spise fiskeproteiner er at du kan få økt lykkefølelse. Aminosyren tryptofan omdannes til serotonin. Serotonin er kjent for å utløse en lykkefølelse i kroppen. Mange vet at tryptofan finnes i sjokolade, men det er faktisk mer i laks. Lakseinntak kan også hindre produksjon av deprimerende stoff, og vil kunne gi deg mer energi og overskudd i hverdagen.

5 tips til å spise mer fisk iløpet av uka:

  • Planlegg ukesmenyen: Innfør to-tre faste dager i uken hvor det serveres fisk.
  • Lag enkle bytter: Bytt ut kjøtt med fisk (laks i salat, lakseburger eller tilbered fisketaco)
  • Enkle oppskrifter: Lær å tilberede fisk på en enkel måte. Grillet, bakt, stekt eller dampet fisk kan være velsmakende og enkelt å tilberede. Du kan også eksperimentere med krydder, urter og sauser for å legge til smak.
  • Variasjon er nøkkelen: Prøv forskjellige typer fisk for å unngå kjedsomhet.
  • Fisk som pålegg: Bruk fisk som pålegg på brødskiver eller i wraps.

Får du ikke nok fisk via kostholdet?

Hvis du er en av svært mange som ikke makter å spise fisk hver dag, eller som ikke oppnår anbefalt mengde med fisk per uke, kan et kosttilskudd være et godt supplement til ditt kosthold.

Anbefalt produkt:

HydroProt – Med 94% hydrolyserte fiskeproteiner fra norsk laks!

Vil du prøve HydroProt? Bestill her!


Les også:
Smarte proteiner gir vektnedgang i studier!
Overvinn søtsug og «cravings» med denne metoden!
Gå ned i vekt på en sunn og effektiv måte!
Enkle tips for å komme i bedre form