Disse fem enkle stegene bedrer din søvnkvalitet!

835

Har du problemer med å sovne eller våkner du ofte flere ganger iløpet av natten? Du er ikke alene!

Forstyrret nattesøvn påvirker alle aspekter av livet og kan gjøre deg både irritert og trist. Dagligdagse oppgaver blir utrolig slitsomme og alt man vil gjøre er å sove – men man får det bare ikke til.

Heldigvis finnes det mange triks, tips og knep for å øke søvnkvaliteten. Prøv disse fem tipsene nedenfor, så vil du nok helt sikkert oppleve at nattesøvnen blir både bedre og lengre!

Drikk

Da mener vi ikke alkohol, for det kan faktisk forverre søvnkvaliteten. Men sørg for at du drikker rikelig med vann gjennom dagen, og prøv gjerne varm melk eller kamillete før du legger deg om kvelden.

Mosjoner

Forskning har vist at fysisk aktivitet kan forbedre søvnkvalitet. Det trenger ikke nødvendigvis å være en lang og tung treningsøkt. En spasertur på 10-15 minutter kan være like effektivt. Pass dog på at du ikke mosjonerer senere enn 2-3 timer før du skal legge deg, da det kan ha motsatt effekt hvis du trener for sent.

Ta melatonintilskudd

Melatonin er kjent som kroppens egne søvnhormon. Når det mørkner om kvelden, øker kroppen produksjonen av melatonin, og det gjør oss søvnige. Hvis du har store problemer med å sove kan det være melatoninnivåene som ikke er helt som de skal være. Da kan det være verdt et forsøk å prøve kosttilskudd med melatonin

Hold temperaturen nede

Forholdene på soverommet har mye å si for kvaliteten på søvnen. Ideell temperatur for søvn er mellom 17 og 20 grader, ifølge Charlene Gemaldo ved John Hopkins Center for Sleep.

Skru av alle lys

Som nevnt i punkt 3 har lys en enorm påvirkning på kroppens produksjon av melatonin. Prøv å skru av lysene en god stund før du skal legge deg, og unngå bruk av mobiltelefon, nettbrett, datamaskin og TV de siste timene før du tar kveld.