Sliter du med å sove? Da kan de hjelpe å ha en av disse seks plantene på soverommet!

3957

Få ting er verre enn søvnløshet. De som lider av det føler seg ofte sliten også, men får bare ikke til å sove. Tankene løper vilt gjennom hodet i det man legger hodet ned på puta. Man vet at man trenger søvnen, men man får den bare ikke.

Men på samme måte som det finnes mange ulike årsaker til søvnløshet, finnes det også mange forskjellige løsninger. Man kan for eksempel prøve yoga, spesielle typer te, eller å lese en bok. Men visste du at enkelte planter faktisk kan hjelpe på nattesøvnen?

Enkelte plantearter kan faktisk hjelpe deg å sove, ganske enkelt ved å bare stå på soverommet – og her får du en oversikt over hvilke:

Svigermorstunge

Denne planten er så fantastisk, fordi den renser luften i rommet og trenger veldig lite vedlikehold. Den hjelper på nattesøvnen fordi den også konverterer CO2 til oksygen om natten, ikke bare på dagtid som de fleste andre planter. Ekstra oksygen i rommet kan gjøre det lettere å sove, spesielt hvis du har allergier.

Philodendron cordatum

Denne vakre planten har flere fantastiske fordeler. Den fjerner formaldehyd fra luften og bidrar til å opprettholde rommets fuktighetsnivået. Minuset med denne er at den er giftig for både hunder og katter. Hvis du har kjæledyr må du derfor holde denne planten unna de.

Gullranke

Utseendemessig er ikke Gulllranke så veldig ulik Philodendron cordatum, men denne er ikke giftig for kjæledyrene dine. Planten krever lite vedlikehold og renser luften godt.

Lavendel

Lavendel ser ikke bare nydelig ut, den lukter også himmelsk. Lavendelolje brukes ofte i produkter som er laget for å hjelpe oss med å slappe av og sove bedre. Planten trenger dog godt med lys for å vokse, så sørg for å ha den ved et vindu.

Grønnrenner

Dette er også en plante som er lettstelt og villig. Denne gir deg dessuten mye for pengene da du kan lage mange planter av én plante.

Bregner

Bregner fjerne giftstoffer fra luften, og trives veldig godt i fuktig miljø. Det kan derfor være lurt å ha den stående på badet istedet for soverommet. Ta deg et avslappende bad før du legger deg, så bør det bli mye lettere å drive avgårde til drømmeland.