8 ulike årsaker til oppblåsthet. Og naturlige måter å bli kvitt det på!

3393

Du vet sikkert hvor ubehagelig det kan være å føle seg oppblåst. For mye luft i magen er noe de aller fleste har opplevd, noen verre enn andre.

Som regel løser problemet seg selv i løpet av noen timer, men for noen kan den ubehagelige følelsen være vedvarende. Da kan det være greit å vite hva som forårsaker oppblåstheten, og hvordan man kan bli kvitt den.

Meieriprodukter, for lite vann, og stress er blant de mest vanlige årsakene. Man kan også føle seg oppblåst av enkelte matvarer, som for eksempel bønner og grønnsaker fra Korsblomstfamilien.

Å spise for mye eller for fort kan også føre til mye luft i magen. Kullsyreholdige drikker, tyggegummi, og kunstige søtningsmidler fører også til oppblåsthet. Enkelte medisiner kan også påvirke kroppens fordøyelsessystem, og dermed forårsake oppblåsthet.

Men på den andre siden finnes det også en rekke matvarer og triks som motvirker oppblåsthet!

For eksempel er papaya, ingefær og vannmelon er noen av matvarene som kan hjelpe deg å bli kvitt den ubehagelige følelsen i magen.

Andre matvarer du bør prøve hvis du sliter med luft i magen, er ananas, asparges, og bananer. Ananas inneholder enzymet Bromelain, som hjelper fordøyelsen og nedbryting av proteiner. Bananer, og andre matvarer som inneholder mye kalium, hjelper også mot oppblåsthet.

Havregryn, så vel som alle andre matvarer som er rike på fiber, er også godt for magen og fordøyelsen. I tillegg kan yoghurt og urtete hjelpe med å regulere magen.

Prøv med helsekost som inneholder aktive ingredienser
Helsekost har vært redningen for mange som sliter med oppblåst mage, spesielt produktet Magimax. Dette er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser. Magimax inneholder hyllebær, fennikel ryllik og kalsium. Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen. Kalsium kan bidra til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.