6 effektive måter å bli kvitt mageknip og forstoppelse på!

26951

Det finnes to hovedårsaker til at man får mageproblemer. Det kan være psykiske plager, som for eksempel angst og depresjon, eller det kan være maten vi spiser. Medisiner man tar kan også være en faktor.

Dette gjør at mageproblemer er noe som kan ramme oss alle. Mange lever et liv med konstant stress, men tar medisiner for å behandle plagene sine istedet for å komme til bunns i årsaken bak symptomene. Vi har derfor laget en liste over effektive, alternative måter å bli kvitt magerproblemer på.

Lindre smerte med varme

Bruk av varmeflaske kan lindre magesmerter, men aldri legg den direkte på huden. Det bør være minst et lag med klær mellom. En varm klut kan også gjøre jobben hvis du ikke har en varmeflaske.

Hvis forstoppelse er årsaken til mageknipen, kan det hjelpe å ta seg et varmt bad med Epsomsalt.

Drikk natron

Natron hjelper også da det inneholder sodium bikarbonat, et syrenøytraliserende stoff som kan lindre både mageknipe og halsbrann.

Bland en kvart teskje natron med et glass vann og drikk det.

Ikke ligg flatt – løft overkroppen litt

Å ligge flatt i sengen er ikke det beste alternativet når man har vondt i magen. Når man ligger helt flatt er halsen og magen på samme høyde. Dette kan føre til at man får magesyre i halsen, noe som forårsaker halsbrann. Sett deg litt opp i sengen, eller bruk en høy pute.

Prøv BRAT-dietten

BRAT stor for «Banana, rice, applesause and toast». Alle disse har noe til felles: De gjør magen godt.

Hvis du sliter med kvalme, diaré, oppkast og fordøyelsesproblemer, bør du slutte å spise fastfood. Prøv små mengder med de overnevnte matvarene, og ikke glem å drikke mye væske.


Spis mat med mye fiber.

Fiberrik mat er godt for fordøyelsen, og kan derfor lindre magekniper og fordøyelsesproblemer. Trikset er å bygge seg gradvis oppover på fiberinntaket. Store kilder til fiber er frukt, grønnsaker, fullkornsprodukter, frokostblandinger, tørkede bær og bønner.

Plei magen med urtete

Fennel, peppermynte, ingefær og kamille er alle urter som kan lindre magesmerter. Peppermynte er spesielt effektivt ved kvalme, på grunn av bladenes innhold av mentol.

Kamilleblomsten er virkelig magisk, og sies å ha lignende effekter som ibuprofen. Det hjelper mot diaré, irritabel tarm og kolikk. Ingefær er kjent for å redusere kvalme.

Husk at problemer med fordøyelsen og smerter i magen er kroppens måte å si ifra om at noe er galt på. Oppsøk lege hvis du mistenker at årsaker er noe mer alvorlig en stress og dårlig kosthold.

Magimax er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser. Magimax inneholder hyllebær, fennikel ryllik og kalsium. Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen. Kalsium kan bidra til fordøyelsesenzymenes normale funksjon. Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.