Bli kvitt oppblåsthet med disse 15 matvarene!

2388

Mange sliter ofte med oppblåsthet og luft i magen, men det er ikke akkurat det morsomste temaet å snakke om. Det kan til og med føles litt flaut og sjenerende, selv om det er helt naturlig.

Det finnes mange årsaker til at man blir oppblåst, men i de aller fleste tilfellene er det noe i kostholdet som gjør det. Noen matvarer forårsaker oppblåsthet, mens andre faktisk kan motvirke det. Nedenfor ser du en liste over hvilke matvarer som er verdt å prøve hvis du føler deg oppblåst.

Asparges
Denne næringsrike grønnsaken er veldig effektiv mot oppblåsthet og luft i magen. Den hjelper kroppen å skylle ut overflødig væske, samtidig som den hjelper de «gode» bakteriene i magen.

Banan
Bananer er fulle av kalium, som hjelper kroppen å kvitte seg med overflødige saltstoffer som forårsaker oppblåsthet. De forbedrer også fordøyelsen.

Kiwi
Forskning har vist at kiwi hjelper mot forstoppelse, og dermed også oppblåsthet. Den friske frukten gjør at det man spiser passerer raskere gjennom fordøyelsessystemet, slik at maten man har spist får kortere tid å produsere gass på.

Vannmelon
Vannmeloner består av rundt 90 prosent vann, og er derfor veldig effektive mot væskeretensjon – en vanlig årsak til oppblåsthet. De er også naturlig avførende og i tillegg smaker de jo utrolig friskt.

Kimchi
Denne koreanske retten er kanskje ikke så veldig kjent her til lands, men den er veldig god for magen. Kimchi består hovedsaklig av fermenterte grønnsaker, ofte kinakål, hvitløk, reddik og frisk, rød chilipepper. Kimchi inneholder mange «gode» bakterier, som hjelper fordøyelsen å gå på skinner.

Søtpotet
I likhet med bananer er også søtpoteter fulle av kalium, som renser kroppen for overflødig natrium, og dermed reduserer oppblåsthet. De inneholder også mye vitamin A.

Yoghurt
Med mindre du er laktoseintolerant, er yoghurt noe av det beste du kan spise for å bli kvitt oppblåsthet. Yoghurt inneholder probiotika som har vist seg å være bra for bakteriekulturen i fordøyelsessystemet.

Ingefær
Ingefær har lenge blitt brukt til ulike formål, hovedsaklig for sine antiinflammatoriske egenskaper. Ingefær inneholder enzymet zingibain, som hjelper kroppen å bryte ned proteiner, og dermed reduserer oppblåsthet.

Spiret korn
Når korn, som for eksempel hvete og bygg, er i stadiet mellom frø og plante, kan de forbedre fordøyelsen og redusere oppblåsthet. Dette gjelder spesielt for personer som er følsomme for stoffer som er vanskelige å bryte ned, som karbohydrater og kostfiber.

Sauerkraut
Sauerkraut er hodekål som er fermentert med melkesyrebakterier. Kålen inneholder mange bakterier som er gode for magen og fordøyelsen.

Papaya
Denne søte, eksotiske frukten smaker utrolig godt, og er samtidig effektiv mot oppblåsthet. Papaya inneholder enzymet papain, som hjelper fordøyelsessystemet å bryte ned mat. Papaya inneholder også mye fiber og vann.

Fennikelfrø
Fennikelfrø er et naturlig carminativ som fjerner gass fra fordøyelsessystemet. I blant annet India brukes frøene også mot forstoppelse.

Kefir
Kefir, som i utgangspunktet bare er syrnet melk, er fullpakket med probiotika som hjelper fordøyelsessystemet å fungere optimalt. Smaken er dog ikke noe for alle, men prøv gjerne å bruke kefir i en smoothie.

Peppermynteolje
Forskning har vist at peppermynteolje lindrer symptomer på irritabel tarmsyndrom, deriblant gass og oppblåsthet. Oljen hjelper også musklene i fordøyelsessystemet å slappe av, og forhindrer kramper i magen.

Gurkemeie
Dette krydderet fra Asia har brukt til medisinske formål i lang tid. Gurkemeie hjelper både fordøyelsen og leveren. Det stimulerer galleproduksjonen i leveren, og hjelper utskillingen gjennom galleblæren.

Anbefalt produkt for magen:

Magimax er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser.
Magimax inneholder hyllebær, fennikel og ryllik.
Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER