Lett for å bli oppblåst? Da bør du unngå disse matvarene!

3277

Vi kan alle være enige om at det føles helt forferdelig å være oppblåst. Dessverre er det mange som opplever det ganske ofte, og som ikke vet hva de skal gjøre med det.

I de aller fleste tilfeller har det noe med kostholdet å gjøre, så hvis du har lett for å bli oppblåst, så bør du unngå disse matvarene:

Salt

For mye salt er en av de mest vanlige årsakene til oppblåsthet. Salt får kroppen til å holde på det den har av væske, hovedsaklig rundt magen. Dette gjør at man føler seg hoven og oppblåst.

Meieriprodukter

En annen vanlig årsak er meieriprodukter som melk, fløte og ost. Det anslås at rundt 75 prosent av verdens befolkning har problemer med å fordøye laktose ordentlig.

Bønner

Selv om bønner er både gode og sunne på mange måter, kan de føre til økt produksjon av gass i tarmen. Det er fordi de fleste bønner inneholder sukkerarter som kroppen ikke kan bryte ned, noe som fører til oppblåsthet og ubehag.

Løk og hvitløk

Hvis du ofte føler deg oppblåst er løk og hvitløk også noe du bør prøve å kutte ut fra kostholdet ditt. Løk og hvitløk inneholder fruktaner, som er fibre som er vanskelige for kroppen å fordøye.

I tillegg til å kutte ut eller redusere disse matvarene fra kostholdet ditt, er det også andre grep du kan ta. Du bør for eksempel ta deg god tid når du spiser, og sørge for at du tygger maten godt før du svelger. Prøv også å spise flere små måltider i løpet av dagen, istedenfor noen få store. I tillegg til dette vil jevnlig fysisk aktivitet hjelpe fordøyelsen.

Anbefalt produkt for magen:

Magimax er et helsekostprodukt utviklet for magen som inneholder en unik kombinasjon av ingredienser.
Magimax inneholder hyllebær, fennikel og ryllik.
Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER