Slik sover du bedre: Syv enkle, men effektive triks!

1046

Søvn er noe vi alle alltid prøver å få nok av, men dessverre er det mange som sliter. De som har problemer med å sove vet hvor forferdelig det er, men heldigvis er det mange grep man kan ta for å få en bedre natts søvn.

Gjør deg klar minst én time før
Demp belysningen, skru av TV’en og legg fra deg mobiltelefon, nettbrett og datamaskin. Alt lyset vi eksponeres for, spesielt fra elektronikk, reduserer kroppens produksjon av søvnhormonet melatonin. Det er derfor lurt å gjøre kroppen klar for søvn minst 60 minutter før du skal legge deg ved å redusere eksponeringen for lys.

Optimaliser soverommet
Sørg for at forholdene på soverommet er optimale for en god natts søvn. Steng ut lys og lyd, og hold temperaturen på rommet mellom 16 og 19 grader celcius. Det er også avgjørende at alt av sengetøy er rent og pent, og at sengen, dynene og putene dine føles behagelige. Hvis du deler sengen med noen kan det lønne seg å bruke en egen dyne.

Vær konsekvent
Ha faste tider du legger deg og står opp på, også i helgene. Faste rutiner på dette gjør at kroppens interne klokke stiller seg deretter, noe som gjør at det blir enklere å sovne om kvelden, og enklere å stå opp om morgenen.

Skriv ned hva som plager
Hvis grunnen til at du ikke får sove er at du blir liggende å tenke, kan det hjelpe å skrive ned tankene sine før leggetid. Du trenger ikke nødvendigvis å komme til bunns i problemene eller tankene som plager deg. Bare det å skrive de ned kan frigjøre sinnet litt.

Ikke drikk for mye før leggetid
Det er viktig å drikke nok vann i løpet av dagen for å ikke bli dehydrert, men ikke drikk for mye rett før du skal legge deg. Det kan føre til at man må på toalettet i løpet av natten, noe som utvilsomt ødelegger søvnen.

Ikke spis for tung mat til kvelds
Fordøyelsessystemet skal ikke jobbe når man sover, så hvis du spiser et for tungt eller for stort måltid sent på kvelden, kan det holde deg våken. Proteiner er spesielt vanskelige for fordøyelsen å bryte ned, så det bør helst unngås til kveldsmat.

Ta deg et varmt bad
Et varmt og koselig bad på kvelstid kan også gjøre susen. Det øker kroppstemperaturen litt, og når man hopper ut av badekaret synker kroppstemperaturen raskt, noe som gjør at man føler seg søvnig. Hvis du ikke har badekar kan du ta deg en lang, varm dusj.

Anbefalt produkt:

Somnax er et kosttilskudd for bedre søvn. Den inneholder en rekke virkestoffer som sammen utgjør et unikt kosttilskudd for deg som plages med søvn og døgnrytme!

Virkestoffene i Somnax har flere fordeler:
Melatonin
Melatonin er et hormon som dannes naturlig i kroppen i forbindelse med søvn og døgnrytme. Det kan bidra til å redusere innsovningstiden og forbedre søvnkvaliteten, og er ikke vanedannende.

Rosenrot
Somnax inneholder også ekstrakt av rosenrot. Rosenrort har tradisjonelt gjennom historien blitt brukt mot stress.

Lavendelolje og sitronmelisseolje
Lavendelolje og sitronmelisse har tradisjonelt blitt brukt i naturmedisin som beroligende, avslappende og søvnfremmende.

B-vitaminer
Somnax inneholder vitamin B1, B2, B3, B5, B6 og B12. Disse har en rekke funksjoner i kroppen, blant annet knyttet til nervesystemet og energiomsetning.

Du kan lese mer om Somnax, og bestille en prøvepakke her >>