Slik blir du kvitt luft i magen raskt!

3317

Et av de vanligste mageproblemene blant hele verdens befolkning er utvilsomt oppblåsthet. Det er både ubehagelig, smertefullt og til og med sjenerende. Men hva kan man gjøre for å lindre smerten?

Det finnes heldigvis mange tips, triks og kjerringråd man kan ty til hvis man først skulle bli oppblåst.

Spis mindre grønnsaker fra korsblomstfamilien
Mange har store problemer med å fordøye brokkoli, blomkol, rosenkål eller grønnkål. Selv om disse grønnsakene naturligvis er veldig sunne, inneholder de store mengder svovelforbindelser, som kan skape ganske illeluktende gasser.

Reguler fiberinntaket
Hvis du plutselig har begynt å spise mer fiber enn kroppen din er vant til, kan det være det som er årsaken til at du ikke føler deg helt vel i magen. Selv om fiber er en viktig del av kostholdet, bør man trappe opp inntaket gradvis dersom man spiser for lite fiber. Men pass på at du ikke spiser for mye fiber, da det kan føre til forstoppelse – og mer oppblåsthet.

Kutt ut meieriprodukter
Voksnes evne til å fordøye laktose er ikke i nærheten av like god som babyers. Mange voksne er dessuten laktoseintolerante uten at de vet det selv. Prøv derfor å kutte ut meieriprodukter, og erstatt de heller med alternativer av soya, kokos, mandel eller hamp.

Reduser størrelsen på porsjonene dine
Hvis du spiser noen få, men store måltider i løpet av dagen, kan det være verdt et forsøk å gå over til mange små porsjoner istedet. Ta deg også god tid når du spiser og tygg maten godt før du svelger den.

Beveg deg
Noen ganger er litt fysisk aktivitet alt som skal til. Prøv å gå deg en liten tur etter middagen istedet for å legge deg ned på sofaen. Da «kickstarter» du fordøyelsen, og øker sannsynligheten for at alt glir lettere gjennom.