Unngå dette hvis du har lett for å bli oppblåst!

1938

Det er mye som kan føre til at man får litt ekstra luft i magen, eller føler seg litt oppblåst. Det kan være alt fra ubalanse mellom bakterier, overspising og allergier, til væskeretensjon og dårlig kosthold.

Hvis du ofte føler deg oppblåst, er det første du må gjøre å finne ut hva årsaken er. Nedenfor finner du de mest vanlige årsakene.

For mye salt
Inntak av for mye salt kan føre til væskeretensjon, som vil si at kroppen ikke skyller ut overflødige væsker. Dette er en vanlig årsak til oppblåsthet, da mange spiser mye salt mat. Løsningen er å spise mindre salt og drikke mye vann, slik at du tvinger kroppen til å skylle ut både saltet og væsken den holder på.

Kunstig søtning
De fleste vet at sukker ikke er spesielt bra for helsen, og velger derfor sukkerfrie alternativer. Problemet med det er at mange kunstige søtningsmidler kan være vanskelige for kroppen å bryte ned, noe som kan føre til økt produksjon av gass i fordøyelsessystemet, og dermed en følelse av oppblåsthet.

Meieriprodukter
Laktose (melkesukker), er et karbohydrat og en sukkerart som finnes i blant annet i melk. Mange har vanskelig for å fordøye laktose, noe som resulterer i oppblåsthet.

Kullsyreholdige drikker
En annen vanlig årsak til oppblåsthet er inntak av brus og andre kullsyreholdige drikker. Kullsyren lager luftbobler i magen, som logisk nok gjør at man føler seg oppblåst.