Drikk denne juicen og bli kvitt snorkingen!

2583

Snorking er et vanlig problemer som kan påvirke både søvnkvalitet, helse og relasjoner. Det finnes heldigvis hjelpemidler som kan lindre forskjellige former for snorking.

Hvorfor snorker vi?

Snorking oppstår i nese eller hals. Som regel sitter problemet i halsen og kan medføre at man har vanskelig for å få luft gjennom svelget. Hvis luftstrømmen blir rask, kan bløtdeler (for eksempel den bløte ganen) begynne å vibrere, og så snorker vi. Et av de viktigste elementene som bidrar til snorking er overflødig slim. Generelt kan alt som hindrer deg i å puste gjennom nesen føre til snorking, inkludert overbelastning og allergier.

Vanlige årsaker til snorking

 • stress og/eller tretthet
 • alkohol og/eller røyking
 • dyp søvn og/eller for lite søvn
 • smalt svelg og/eller store nesemuslinger
 • bruk av avslappende medisin og/eller smertestillende midler
 • store mandler og/eller polypper (hos barn)
 • overbitt eller liten underkjeve
 • overflødig slim

Er du blant de som snorker, kan du redusere snorkingen ved å lage en hjemmelaget juice som reduserer slimdannelsen og vil derfor bidra til å redusere snorkingen. I tillegg sikrer denne juicen at kroppen din får alle næringsstoffene den trenger.

Til juicen trenger du: 

 • 2 epler
 • 2 gulrøtter
 • 1/4 sitron
 • 1 bit ingefær

Slik gjør du:

 1. Miks alt i en blender.
 2. Drikk juicen et par timer før du legger deg.

Et annet tips kan være å unngå disse matvarene sent på kvelden: 

 • Meieriprodukter
 • Sjokolade
 • Stekt mat
 • Bearbeidet mat
 • Mel og sukkerprodukter
 • Alkohol

Å røyke og spise et tungt måltid før sengetid kan også gjøre at du snorker mer og høyere enn vanlig. Ved å unngå disse matvarene, kan du bidra til å forhindre tetthet i nesen og holde en klar luftvei for å redusere snorking eller til og med eliminere det helt.