12 kjerringråd mot oppblåsthet som faktisk virker!

36653

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt følt oss oppblåst eller uvel i magen. Problemet er bare at den ubehagelige følelsen kan komme av mange ulike årsaker, noe som kan gjør det vanskelig å bli kvitt den.

Derfor kan det være greit å ha noen gode, gamle kjerringråd i bakhodet, som man kan prøve hjemme. Som for eksempel disse 12:

Stress ned
Stress og angst forstyrrer balansen mellom hormoner og nevrotransmittere, som spiller en viktig rolle i fordøyelsen. Hvis maten du spiser ikke blir fordøyd godt nok, dannes det gass i fordøyelsessystemet, som gjør at du føler deg oppblåst. Stress og angst øker også pulsen, noe som kan føre til at du svelger mer luft enn vanlig. Ta deg tid til å slappe av og tømme hodet for stressende tanker – hver dag!

Se nærmere på spisevanene dine
Hvis du spiser for fort kan du bli oppblåst. Dette er fordi man svelger mer luft enn normalt, og fordi maten kanskje ikke tygges så godt som den bør før den svelges. Det er derfor viktig å ta seg god tid når man skal spise. Prøv også å unngå at det går lang tid mellom måltidene dine. Unngå også å spise frukt rett etter et måltid da de er gassdannenede og sannsynligvis vil gjøre oppblåstheten verre.

Se på kostholdet ditt
Overspising er en av de mest vanlige årsakene til oppblåsthet for folk med matintoleranser og cøliaki. Begrens inntaket av fet, sterk og salt mat så mye som mulig. Karbohydrater gjør at kroppen holder på væske, og bør unngås på kveldstid hvis du ikke vil våkne med en oppblåst mage. Kunstige søtningsstoffer kan være vanskelig for kroppen å fordøye, noe som også kan medføre dannelse av gass.

Spis kaliumrike matvarer
Det er ikke bare overflødig gass som kan gi en følelse av oppblåsthet. Noen ganger kan årsaken være høye nivåer av natrium i kroppen, som gjør at kroppen jobber hardt for å holde på den væsken den har – som kan gi en følelse av oppblåsthet. Kalium hjelper mot akkurat dette, så matvarer som for eksempel banan, mango og spinat kan være løsningen.

Vær obs på de vanlige synderne
Det er ikke bare usunn mat som kan forårsake oppblåsthet. De fleste kjenner sikkert til at ting som for eksempel bønner, brokkoli, blomkål og kål kan føre til overflødig luft i magen. Meieriprodukter kan også føre til oppblåsthet, så vel som for mye fiber.

Bruk ingefær
Ingefær forbedrer fordøyelsessystemets effektivitet. Roten inneholder gingeroler og shogaoler, som bidrar til å avslappe musklene i tarmsystemet. Legg en bit ingefær i en kopp med varmt vann i 10 minutter, og drikk det før og etter måltider. Alternativt kan du tilsette ingefær til maten.

Ta probiotika
Mange som har Irritabel tarmsyndrom sliter mye med oppblåsthet, noe som kan forverres av stress og kosthold. Det er hovedsaklig en ubalanse mellom gode og dårlige bakterier i fordøyelsessystemet som forårsaker irritabel tarmsyndrom, som kan medføre oppblåsthet, forstoppelse eller diaré. Probiotika er gode bakterier som produserer enzymer som hjelper kroppen å fordøye vanskelige matvarer, som meieriprodukter og mat med høyt innhold av stivelse.

Forbered deg på menstruasjon
For mange kvinner medfører menstruasjonen væskeretensjon og oppblåsthet, i tillegg til andre symptomer. Her har en kombinasjon av kalsium og magnesium vist seg å være effektivt. Prøv å få i deg ca. 1200 mg kalsium og 400 mg magnesium daglig de siste dagene før menstruasjonen.

Mosjonér daglig
Lite aktivitet kan også være årsaken til at du føler deg oppblåst. En enkel spasertur på 15-20 minutter etter lunsj eller middag er nok til å hjelpe fordøyelsesprosessen i gang, noe som kan hindre tarmene i å produsere mye gass. Når man svetter frigjør man væske fra kroppen, noe som også hjelper mot oppblåsthet.

Drikk mye vann
Når kroppen er dehydrert, gjør den alt den kan for å holde på det den har av væske. Det kan gjøre at magen sveller opp. Sørg for at du drikker ca 2 liter vann daglig, for å skylle ut toksiner fra kroppen. Urtete kan også være effektivt, men prøv å unngå kullsyreholdige drikker da de sannsynligvis vil gjøre ting verre.

Spis peppermynte
Peppermynteblader inneholder mentololje, som virker avslappende på fordøyelsessystemet og lar mat og luft passere lettere. Drikk en kopp med peppermynte te etter hvert måltid for å sette ting i bevegelse, og tilsett gjerne honning for en søt smak. Alternativt kan du ta kosttilskudd som inneholder mentololje.

Sjekk eventuelle medisiner du bruker
Enkelte medisiner kan ha gassproduksjon og oppblåsthet som bivirkninger. Men hvis det viser seg at det er medisiner du tar som forårsaker ubehaget i magen, skal du ikke slutte å ta de – spesielt ikke hvis du får de på resept. Snakk heller med legen din om eventuelle løsninger.


Anbefalt produkt mot mageproblem:
Magimax

Magimax – For god magehelse – Prøvepakke til halv pris NÅ!

Prøv helsekostproduktet: Magimax
Tusenvis av nordmenn bruker helsekost mot oppblåsthet. Et produkt som trygt kan anbefales er Magimax, som inneholder hyllebær, fennikel, ryllik og kalsium.
Fennikel kan blant annet lette på luftplager og ryllik kan bidra til fordøyelsen.
Kalsium bidrar til fordøyelsesenzymenes normale funksjon.
Så langt har produktet fått fantastiske tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.
Prøv selv, akkurat nå gir de ut prøvepakke til halvpris til nye kunder HER.